Joventut programa una nova jornada del Programa IRENE per a la prevenció de la violència sexual en joves

La II Jornada que tindrà lloc, el dia 6 de juny, en el Casal Jove tornarà a comptar amb la presència d'expertes en la matèria
 
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt programa una nova trobada del Programa IRENE, per a la informació, formació i prevenció de la violència sexual en joves i adolescents a Sagunt, cal destacar la trobada que tindrà lloc dissabte que ve 6 de juny, a partir de les 9.00 hores, en el Casal Jove. 

La regidora delegada de Joventut i Igualtat en funcions, Davinia Bono, ha explicat que “iniciatives com aquesta són fonamentals per a sensibilitzar als estudiants i també a tots aquells professionals que treballen amb ells. En definitiva, amb aquestes accions intentem avançar tots junts, pas a pas, cap a una societat més igualitària”.

Aquestes jornades comptaran amb ponents de luxe, dones amb una prestigiosa trajectòria, com Nuria Varela qui analitzarà l'educació formal i informal com a element clau per a aconseguir la igualtat, Carmen Ruiz Repullo que ens farà reflexionar sobre la violència sexual a través de les noves tecnologies i Isabel Añó que explicarà el procés vital (psicològic i burocràtic) pel qual passa una xiqueta, adolescent o una dona quan pateix qualsevol tipus d'abús sexual. Per a acabar les Jornades la jurista de l'Àrea d'Igualtat, María Luisa Tofé, explicarà a la ciutadania de quins recursos disposa una jove en cas de patir violència sexual en el nostre municipi.

Des de setembre de 2014 el Programa Irene s'està duent a terme en el nostre municipi gràcies al conveni de col·laboració entre l'empresa social Sinergies i l'Ajuntament de Sagunt, centrant-se en els esforços en la informació, formació i sensibilització al professorat, a l'alumnat d'ESO, de sisè de primària mitjançant cursos i tallers, a famílies i professionals de diferents àmbits a través de les jornades realitzades el passat 14 de maig i altres xarrades de sensibilització dutes a terme en el Casal Jove al llarg del curs escolar. 

Amb aquestes Jornades es pretén arribar a associacions de dones, educadores/és, AMPAS, associacions de veïnes/us, de joves i tota la ciutadania que aposte per la necessitat de prevenir qualsevol tipus de violència cap a les dones. 

Les jornades són gratuïtes prèvia inscripció en el Casal Jove, cridant al telèfon 961193070 o manant un correu a jornadasprevencionviolencia@gmail.com.