Juliol finalitza amb 9 rescats i més de 1.900 serveis realitzats per l'operatiu de Platges de Sagunt

Destaquen 3 multes a banyistes per bandera roja i 46 persones extraviades, quasi totes menors. El dron realitza 40 eixides i intervé en 2 rescats. A més, l'Ajuntament torna a posar en funcionament l'embarcació de Policia Local
Imagen 1Imagen 2

El mes de juliol s'ha resolt amb 9 rescats a persones amb dificultats per a eixir de l'aigua, tots els quals en la platja del Port de Sagunt. La xifra arriba als 11 rescats en els dos primers mesos de període estival si sumem els dos que es van efectuar al juny, un d'els quals múltiple, amb 4 banyistes implicats. Afortunadament, cap dels rescats va implicar incidències majors.

El dron ha sigut la novetat d’este estiu del servei de salvament, ja que la platja del Port de Sagunt és la primera d'Espanya a usar este dispositiu per a tasques de socorrisme. El dron ha realitzat un total de 40 eixides i ha intervingut en 2 rescats, encara que no ha sigut necessari soltar el flotador en cap de les actuacions ja que els banyistes van fer peu ràpidament. En les altres eixides s'ha utilitzat per a la identificació d'objectes, la detecció de persones en l'aigua i com a reforç de la vigilància i la prevenció, especialment en alguns dels punts més conflictius de la platja, com la zona nord.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Sagunt torna a posar en funcionament la barca de la Policia Local a l'agost, després de 7 anys. L'embarcació ja s'ha utilitzat en dos simulacres, on agents municipals van intervindre en els rescats simulats des d'este vehicle a motor. A més, des de la Policia Local destaquen la seua utilitat per a un millor control d'embarcacions privades que naveguen per la zona.

Imatge d'un simulacre realitzat per l'operatiu de Platges.

Les xifres

En total, l'operatiu de Platges ha prestat un total d'1.944 serveis en les platges del municipi durant el mes de juliol, tal com es reflectix en les estadístiques mensuals presentades per la Policia Local i l'àrea municipal de Platges. Destaquen l'auxili a 80 banyistes per diferents motius (rescats, picades de meduses, ferides per hams…) i les 46 atencions a persones extraviades, la immensa majoria xiquets. Del total de serveis, 795 han sigut en la platja del Port de Sagunt i 1.149 en les platges de Almardà. Esta diferència es deu al fet que la competència de la Policia de Platges en el nucli porteny es limita a la platja i al passeig marítim, mentre que a Almardà també s'ocupen de la zona urbana.

Una altra dada a destacar és el baix nombre de robatoris i furts: solament 2 en la platja del Port de Sagunt i 3 en la d’Almardà; així com el d'actes de gamberrisme i vandàlics, amb altres 5 entre totes les platges de la ciutat. A més, la Policia Local de Platges ha realitzat 196 identificacions i 2 detencions, estes últimes en un quiosquet de la platja del Port de Sagunt per un assumpte de violència de gènere. En el que portem d'estiu també s'han interposat tres denúncies a banyistes per romandre en el mar mentre onejava la bandera roja. Les infraccions van ser lleus atés que no va ser necessari rescatar-los, per la qual cosa la multa va ser de 150 €.

D'altra banda, els agents han efectuat 66 controls d'animals i 59 de venda ambulant, a més de 81 patrulles a peu. També han dut a terme 61 controls d'activitats com windsurf, kitesurf, milotxes, etc.; 58 relatius a la pràctica de jocs en la platja i han identificat 69 persones en controls de zones de pesca amb canya. En la platja nudista, per la seua banda, han realitzat 40 intervencions i en l’oficina de la platja d’Almardà s'han efectuat 346 atencions al públic.

Des de la Policia Local també han volgut ressaltar la denúncia a l'avioneta que va sobrevolar a molt baixa altura les platges d’Almardà i de Canet d’en Berenger. El fet va poder ser reportat a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) gràcies que membres de l'operatiu de platges de Sagunt van identificar la matrícula de l’aeroplà. Des del cos policial destaquen, a més, l'aterratge d'emergència d'un ultralleuger en la platja d’Almardà a causa d'una parada de motor. L'esdeveniment no va deixar cap ferit.


Imatge de la part sud de la platja del Port de Sagunt captada pel dron.

La Policia Local de Platges continua informant els banyistes per Facebook

La Policia Local de Platges segueix apostant per la seua pàgina de Facebook​ per a informar els usuaris de les platges del municipi. A través d'este sistema, els interessats poden conéixer cada dia dades útils en relació a la situació de les platges de la localitat, com per exemple quina bandera oneja a cada moment en cadascuna de les platges del municipi. En el mes de juliol el nombre de seguidors de la pàgina s'ha incrementat en 97, aconseguint el total d'1.304 usuaris, un 69% de dones i un 31% d'hòmens.