L'Acadèmia Saguntina clausura la seua Escola d’Estiu amb una representació teatral

Després d'una setmana gaudint del nostre patrimoni històric, els alumnes van representar l'obra "Antígona" en diferents idiomes

El Teatre Romà de Sagunt va acollir dissabte l'acte de clausura de l’Escola d’Estiu de l'Acadèmia Saguntina, organitzada per Euroclassica amb la Domus Baebia i l'Associació Ludere et Discere amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt.

L’Escola d’Estiu ha tingut una durada d'una setmana i han participat 41 alumnes de Grècia, Itàlia i diferents punts d'Espanya. Estos, junt als seus professors, han aprés i gaudit en l'escola pionera de la didàctica de la cultura clàssica, la Domus Baebia de Sagunt.

A més dels tallers de cultura clàssica, han visitat diferents monuments del nostre patrimoni i han compartit aspectes de les seues cultures, com els balls grecs que van tindre lloc divendres a la nit en la plaça de la Concòrdia.


El regidor d'Educació i de Cultura, José Manuel Tarazona indica que “els estudiants d'Humanitats Clàssiques vinguts de diferents països d'Europa han pogut fer, des del present, un viatge al passat per a conéixer de ben prop la cultura clàssica que ens uneix com a denominador comú de la història compartida i identitària. L'aprenentatge actiu s'ha implementat en visites i activitats en el nostre patrimoni històric”.

D'altra banda, Tarazona també ha assegurat que gràcies a la contribució de Domus Baebia, un centre d'educació pioner en la didàctica de la cultura clàssica i innovació educativa, es poden desenvolupar estes activitats i tallers que són únics a Europa per la seua qualitat. El regidor de Cultura i d'Educació també ha volgut destacar la interpretació que van realitzar els alumnes de l'obra Antígona en l'acte de clausura de l’Escola d’Estiu: “Esta va ser commovedora, ja que es va interpretar en diferents llengües com el grec, l'italià o el castellà, sota la direcció de Gemma López, directora del Museu de l'Escena Grecollatina”. Estes apostes i iniciatives són el present de Sagunt com a referent d'educació i cultura en l'àmbit estatal i internacional”. El regidor ha afegit que “l'actuació va ser humil i sense grans mitjans tècnics, però va ser commovedor escoltar Antígona en grec o italià per actors i actrius molt joves, però d'una gran capacitat interpretativa gràcies a la direcció de Gemma López”.

En este sentit, el president de l'Acadèmia Saguntina, José Luis Navarro, va destacar que “estes trobades poden congregar joves d'últims cursos de batxillerat de fins a 23 països europeus que formen la federació Euroclassica, l'associació europea de professors de llengües clàssiques de tot Europa”.En l'acte de clausura es van lliurar els diplomes acreditatius i a més del regidor d'Educació i de Cultura també es va comptar amb la presència de John Bulwer, president de Euroclassica i responsable de l'Aula Didàctica del British Museum, així com José Luis Navarro i Gemma López, responsables d’Euroclassica i el professorat responsable de la Domus Baebia i Ludere et Discere.​