L'Ajuntament de Sagunt col·labora amb l'Associació de venedors del Mercat Municipal de Sagunt en l'organització del primer “Mercat POPUP Km 0”

L'esdeveniment que tindrà lloc els dies 11,18 i 25 d'abril pretén crear un espai d'exposició i venda en la qual els productors agropecuaris i artesans donen a conèixer els seus productes
 
La Delegació de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt col·labora amb l'Associació de venedors del Mercat Municipal de Sagunt en l'organització del primer “Mercat POPUP Km 0 de Sagunt” que tindrà lloc els pròxims dies 11, 18 i 25 d'abril. Com a novetat, el mercat romandrà obert de 9.30 a 14.30 hores i de 16.30 a 20 hores. Aquest esdeveniment consisteix en la creació d'un espai d'exposició i venda en la qual els productors agropecuaris i artesans de la zona donaran a conèixer a la població els seus productes, promovent amb açò l'intercanvi dels mateixos i oferint articles de proximitat, artesans, ecològics i de qualitat propis del petit comerç. A més es podran trobar un gran ventall de productes d'origen, frescs de la terra, a més de petits llocs de manualitats, gastronomia i artesania.

La regidora delegada de Comerç i Mercats, Concha Peláez, ha explicat que “Des de l'Equip de Govern recolzem i col·laborem en aquesta iniciativa que ha engegat l'associació de venedors del mercat municipal de Sagunt amb la cessió dels llocs de venda que actualment estan vacants”. Concha Peláez ha afegit que “Pensem que amb accions com aquesta no solament es dóna a conèixer el potencial dels mercats municipals i la diversitat de productes que poden albergar, també té una repercussió directa en l'increment de la promoció dels llocs de venda vacants actualment”

Aquesta iniciativa, pionera a la Comunitat Valenciana, té com a fi dinamitzar la venda de productes d'origen en el Mercat municipal de Sagunt, atraient durant els dissabtes del mes d'abril al màxim nombre possible de persones. També es dotarà al mercat d'un ambient lúdic ja que comptarà amb diferents tallers i activitats que seran duts a terme per Creu Roja, per l'organització Tecococina i l'empresa d'animació Somriures. A més de les activitats que realitze una organització dedicada a l'agricultura.

Per a açò es comptarà amb un numere de 21 productors / artesans diferents cada dissabte del mes que ocuparan els espais cedits per l'Ajuntament de Sagunt (11 llocs de venda del mercat municipal de Sagunt i 10 en el pati porticat del mateix) para aquesta exhibició. Aquests, al costat dels comerciants ja establits en el mercat, donaran a conèixer els seus productes i ompliran el mateix de gran varietat i qualitat d'oferta, convertint-se d'aquesta forma en un “mercat especialitzat” en productes de tradicionals, d'origen, frescs i de gran qualitat. 

L'Ajuntament de Sagunt, amb la finalitat de continuar amb el pla d'activitats dissenyades durant l'any 2015 per a dinamitzar i revitalitzar els mercats municipals del nostre municipi, ha volgut col·laborar amb l'Associació de comerciants del Mercats de Sagunt en la realització d'aquest esdeveniment, encarregant-se de fer totes les gestions oportunes per a facilitar els espais a utilitzar per l'associació de comerciants per a la realització del mateix adequant-los perquè puguen ser utilitzats a més de totes les gestions administratives necessàries perquè l'esdeveniment puga dur-se a terme en condicions òptimes.