L'Ajuntament de Sagunt comença un nou Pla d'Ocupació Conjunta amb la Diputació de València i la Generalitat Valenciana

El pressupost total del pla és de 247.000 euros, dels quals el consistori aporta 80.000 euros més 176.000 euros per a materials
El regidor de Promoció Econòmica, José Vicente Muñoz, en el centre; l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, a l'esquerra; i el regidor de Contractació, Pepe Gil, a la dreta.
 
 
El regidor de Promoció Econòmica, José Vicente Muñoz, ha anunciat que l'Ajuntament de Sagunt va a engegar un Pla d'Ocupació Conjunta amb la Diputació de València i la Generalitat amb la finalitat d'acabar diverses obres pendents en el municipi alhora que es creen llocs de treball. Segons ha explicat Muñoz, cadascuna de les administracions aportarà un 33% del pressupost total de personal, que ascendeix a 247.000 euros, i l'Ajuntament de Sagunt assumirà també la despesa en materials, que suma un total de 176.000 euros.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que “són mesos d'intens treball que atenen la prioritat d'este equip de govern, que és crear ocupació, atendre a aquelles persones que necessiten un treball i no ho troben, i evidentment aprofitar per a resoldre problemes que tenim en les vies públiques i que necessiten actuacions, com el Barri Obrer, la Ciutat Vella o altres zones del municipi com els mercats”. A més, Fernández s'ha mostrat satisfet amb la gestió de l'equip de govern: “crec que està funcionant al 100%, i la prova és que estem desenvolupant una intensa campanya d'obres com mai s'havia vist en esta ciutat i que va a continuar en els pròxims mesos, atenent també la nostra prioritat de resoldre el problema que tenim de persones sense ocupació que van a tenir una oportunitat per a afrontar amb majors garanties els seus problemes de la vida quotidiana”.
 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i regidors de l'equip de govern.
 
 
Amb aquest pla es van a contractar a 35 obrers, dos enginyers tècnics, un arquitecte tècnic i dos administratius. Aquestes persones estaran contractades des del 30 de desembre. Després se sotmetran a un període de formació i començaran a executar les obres aproximadament a mitjan gener, quan finalitzen les obres que l'Ajuntament de Sagunt està executant amb el Pla d'Ocupació Municipal. S'espera que les obres del Pla d'Ocupació Conjunta s'acaben sobre el 30 d'abril.

El regidor de Contractació i Manteniment, Pepe Gil, ha explicat que “el que pretenem amb este Pla d'Ocupació Conjunta entre administracions públiques ha sigut dur a terme obres que s'han quedat pendents en el Pla d'Ocupació municipal que per diferents motius no s'han pogut acabar”. Està previst finalitzar les obres d'alguns carrers de la zona de Ciutat Vella; pintar els dos mercats municipals, sobretot exteriorment; i continuar amb les obres del Barri Obrer modificant les voreres que estan en mal estat, els jardins i la plaça, a més de mantenir una reunió amb diferents associacions veïnals de la zona per a acordar quins són les seues necessitats. En aquesta línia, Gil ha manifestat que “és important posar damunt de la taula què anem a fer en el Barri Obrer, que els veïns participen en la decisió de com es van a fer les coses. La intenció de l'equip de govern és que la gent participe en les obres i els serveis que van a dur a terme”.