L'Ajuntament de Sagunt concedeix una subvenció a AFACAM de 12.000 euros

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí aquest ajuda amb la finalitat de dotar a l'associació d'una unitat de respir familiar i transport de usuaris

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sagunt, ha aprovat, aquest matí, en matèria de Serveis Socials, la concessió d'una subvenció a l'Associació de Famílies de Malalts d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol (AFACAM) per un import de 12.000 euros. La finalitat de la subvenció és dotar a l'associació d'una unitat de respir familiar i transport d'usuaris. Realitzant accions específiques d'estimulació cognitiva a persones amb Alzheimer, transport d'usuaris, realització de tallers ocupacionals i actes lúdics relacionats amb l'activitat.

La regidora delega de Benestar Social, Davinia Bono, ha explicat que: “Estem molt sensibilitzats i compromesos des d'aquesta administració local amb les persones afectades per aquesta malaltia contribuint des de fa anys al finançament de les seues activitats i facilitant espais per al desenvolupament de les mateixes”. Bono ha afegit que: “La bona gestió de l'Equip de Govern i l'aprovació del Pla d'Ocupació ha permès poder millorar, significativament, les instal·lacions de la unitat de respir familiar, alguna cosa que complementa l'ajuda econòmica que cada any concedeix l'Ajuntament de Sagunt”.

La subvenció podrà destinar-se a retribucions i despeses de personal que ajude a la realització de l'activitat; a despeses de material especifique de l'activitat; assegurances d'accidents o responsabilitat civil; petites despeses de reparació, manteniment i conservació de béns; altres despeses diverses com els de publicitat propaganda, organització de reunions, conferències i esdeveniments; despeses relatives a la realització de cursos afectes a l'activitat subvencionada i despeses d'assessoria fiscal, laboral o comptable.

Entre les activitats que desenvolupa aquesta associació, destaquen les encaminades a millorar la qualitat de vida de les persones afectades, l'oportunitat que el col·lectiu tinga una participació en els consells de salut, polítics i socials de l'Ajuntament, traslladant així les problemàtiques a les quals s'enfronten les famílies i els malalts. També és important l'impuls d'accions de sensibilització i conscienciació a través de xarrades o diferents activitats, així com la formació i el suport a les famílies i cuidadors. 

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i la regidora delegada de Benestar Social, Davinia Bono, han assistit aquest matí a la signatura d'un conveni conjunt de col·laboració entre LAFARGE I SAGGAS per a sufragar conjuntament l'adquisició d'un vehicle per al transport dels malalts de l'Associació de Familiars de Persones amb Malaltia d'Alzheimer i Altres Demències del Camp de Morvedre i Puçol (AFACAM).