L'Ajuntament de Sagunt destinarà prop de 3 milions d'euros a un nou pla d'ocupació

Estos 3 milions provenen del superàvit municipal de 2016 (2’2 milions d'euros), del superàvit del Consell Agrari (520.000 euros) i del pressupost de Serveis Socials (200.000 euros)
Imagen 1Imagen 2

 L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt ha anunciat este matí que destinarà prop de 3 milions d'euros a un nou pla d'ocupació. Esta quantitat és el resultat de sumar 2’2 milions d'euros del superàvit de l'exercici de 2016; 520.000 € del superàvit del Consell Agrari; i 200.000 € del pressupost de Serveis Socials. El delegat d'Hisenda, Pepe Gil, ha presentat un superàvit de l'exercici de 2016 de 2’9 milions d'euros. D'esta quantitat, es destinaran 357.000 € a pagar factures de l'any passat, però que han entrat enguany, i altres 350.000 € a inversions financerament sostenibles. La resta (2’2 milions) a contractació directa per al pla d'ocupació.
 
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández ha declarat que “esta liquidació positiva l'anem a revertir en benefici de les persones a través de projectes perquè els ciutadans puguen aconseguir un bon nivell de benestar que és, realment, el principal objectiu d'este Equip de Govern”.
 
El regidor d'Hisenda, Pepe Gil, ha assenyalat que “este superàvit no ha sigut produït per retallades en les prestacions, sinó que s'ha donat per la bona gestió que s'ha dut a terme per tots els membres de l'Equip de Govern. S'han aconseguit els estalvis sobre la base d'una bona gestió, sobre la base de reduccions de costos d'alguna de les partides”.
 


Per la seua banda, Teresa García, anterior delegada d'Hisenda, ha destacat que tant el Consell Agrari com la SAG també han realitzat una bona gestió: “El Consell Agrari ha presentat un superàvit de 523.000 euros i la SAG de 799.000 euros, que anirà a finançar la pròpia SAG”. Per la seua banda, el superàvit del Consell Agrari també es destinarà al pla d'ocupació.
 

 
D'altra banda, el regidor Guillermo Sampedro ha explicat que “hi ha tres possibles formes de gastar este superàvit; una és retallant deute; una altra és fent inversió, contractant empreses; i una altra, que és la que l'Equip de Govern vol fer, que és la d'invertir en les persones”. Sampedro ha afegit que l'Equip de Govern negociarà amb l'Oposició i amb el Consell Econòmic i Social (CES) el pla d'ocupació, “però la voluntat d'este Equip de Govern és que el 100% dels diners destinats al pla d'ocupació servisca per a pagar nòmines”.
 


Respecte al tipus de contractació, Pablo Abelleira, ha manifestat que “la principal problemàtica que teníem en els anteriors plans d'ocupació era l'especialització de les persones contractades, sobretot en l'àmbit de la construcció. Per açò, la qual cosa anem a intentar esta vegada, mitjançant l'experiència de la SAG, és que la contractació siga molt més seriosa a l'hora de contractar  especialistes”.
 
Finalment, Miguel Chover, ha declarat que “la gran novetat d'este pla d'ocupació, que és una de les coses per les quals nosaltres veníem lluitant des de fa molt temps, és l'ampliació de tres a sis mesos d'ocupació; sempre hem pensat que sis mesos de contracte és un temps mínim per a garantir certa qualitat, i dóna motiu a certes prestacions de l'INEM que, amb tres mesos, no tenien dret”.