L'Ajuntament de Sagunt detecta pisos il·legals anunciats com a hotels en Internet

La Junta de Govern Local ha aprovat avui emetre un informe que traslladaran a la Secretaria Autonòmica de Turisme i ha sol·licitat la clausura provisional del local
Imagen 1
L'Ajuntament de Sagunt ha emès avui un informe que es traslladarà a la Secretaria Autonòmica de Turisme a causa de que s'han detectat uns pisos il·legals que s'estaven anunciant com a hotels a través de diferents plataformes d'Internet. La Junta de Govern Local ha aprovat sol·licitar a la Generalitat Valenciana la clausura de l'establiment de manera provisional sense perjudici de restants conclusions que determinen, i amb trasllat al consistori de les actuacions que estimen practicar sobre aquest tema. A més l'ajuntament exigeix la legalització al titular dins del supòsit de l'Annex II 13.1.8 de la Llei 6/14 per al règim de llicència ambiental, donada la seua situació de clandestinitat.

El consistori ha comprovat que es tracta d'habitatges condicionats per a comercialitzar habitacions que ni compleixen la normativa, ni es tracta d'habitatges habilitats per a ús hoteler. Tal com ha explicat la primera tinent d'alcalde de Sagunt i regidora d’ Activitats, Teresa García: “estem davant d'un possible cas de pisos pastera en el nostre municipi”.

La primera tinent d'alcalde ha explicat que: “Li hem traslladat a la Secretaria de Turisme tot l'informe tècnic de clausura que hem realitzat davant aquesta situació i el risc sanitari que existeix en aqueixos habitatges i esperem que la pròpia Secretària Autonòmica també desenvolupe les accions sancionadores que corresponguen. El que no podem consentir és que si l'ús hoteler va ser una de les activitats que més anem a focalitzar per al desenvolupament i l'augment del turisme, existisquen aquest tipus d'habitatges il·legals o d'usos hotelers fraudulents embrutant l'oferta hotelera i turística que puga oferir Sagunt”. 

En la visita al local es va poder comprovar que s'han realitzat obres que manquen de llicència municipal i que han consistit en la fragmentació dels dos habitatges existents en la primera i segona planta per a convertir-les en habitacles independents a manera d'apartaments.