L'Ajuntament de Sagunt dona la benvinguda als Tallers d'Ocupació “Impulsant Sagunt II Dones” i “Impulsant Sagunt II”

L'alcalde, Darío Moreno, i la regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, han rebut tant als equips docents com a l'alumnat-treballador que realitza tots dos tallers

Este matí, les persones que realitzen els tallers els Tallers d'Ocupació 2022-2023 i que van començar el passat 16 de desembre, han sigut rebudes a l'Ajuntament de Sagunt. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, han donat la benvinguda tant als equips docents com a les 40 persones contractades com a alumnat-treballador que durant un any realitzaran les especialitats de formació en promoció turística del municipi i els servicis d'atenció a la ciutadania.

En l'acte de benvinguda, Darío Moreno ha volgut destacar: «abans, els tallers d'ocupació eren més irregulars, però sobretot es tractaven treballs una mica pensats per a hòmens, com a tallers per a pintar una paret o per a arreglar un camí rural, i això fa que tinguem un problema. Perquè quan mirem les dades d'ocupació veiem que contínuament les dones patixen una desocupació major. Això feia que l'Ajuntament s'haguera de posar les piles, regularitzara eixa situació i a més pensara en un altre tipus d'oportunitats, cap a treballs que siguen del futur».

Per al present any, Sagunt compta tant amb el Taller d'Ocupació ‘Impulsant Sagunt II’ com amb el Taller d'Ocupació per a Dones ‘Impulsant Sagunt II Dones’ on, en total, hi ha 40 persones formant-se per a obtindre un certificat de professionalitat i així millorar la seua ocupabilitat i tindre més opcions de trobar un treball en el futur.

Els tallers d'ocupació són un programa mixt d'ocupació i formació, que compta amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de LABORA, del Ministeri de Treball i Economia Social i de l'Ajuntament de Sagunt. Estos tallers tenen una doble finalitat. En l'especialitat formativa de promoció turística el seu objectiu és posar en valor, promocionar i donar a conéixer els recursos turístics de què disposa la ciutat, i en l'especialitat formativa d'atenció a la ciutadania el seu objectiu és facilitar la comunicació entre la ciutadania i l'administració, fent que esta siga més àgil, senzilla i fluida.

En definitiva, este programa permet a l'alumnat treballador fer un treball que, juntament amb la formació professional que reben, millora la seua qualificació i, per tant, promou la inserció laboral. Per a esta edició, l'Ajuntament de Sagunt ha rebut una subvenció de LABORA per valor d'un milió d'euros per a la realització d'esta formació.

En la seua intervenció, María José Carrera, ha donat la benvinguda als assistents i ha subratllat el fet que «Sagunt ha quadruplicat la seua aposta per este tipus de formació i per a esta edició fins a 40 persones estan participant de tots dos tallers d'ocupació. I això és molt significatiu perquè mitjançant esta formació tindran l'oportunitat d'adquirir un certificat de professionalitat mentre treballen a l'ajuntament i ens ajuden a millorar els servicis turístics i d'atenció ciutadana que oferim».

Així mateix, l'edil també ha assenyalat que «cal agrair a LABORA que desenvolupen estes polítiques actives d'ocupació que generen noves oportunitats d'ocupació i també el fet que torne a confiar en Sagunt per segon any consecutiu i recompense amb esta subvenció el treball realitzat pel nostre personal a l'hora d'implementar i millorar l'oferta formativa de la ciutat».

Estos tallers formatius aniran alternant la formació teòrica per a la consecució dels certificats de professionalitat amb la pràctica en instàncies municipals durant els 12 mesos de duració per als quals s'han programat.