L'Ajuntament de Sagunt dóna suport públicament a la jornada de Vaga General Educativa del 9 de març

El Ple mostra el seu rebuig a la LOMCE i exigeix al Govern Central la seua derogació i la reversió de les retallades en educació
 

L'Ajuntament de Sagunt dóna suport públicament a la jornada de Vaga General Educativa del 9 de març convocada per tots els sectors de la comunitat educativa i participar-hi activament. El Ple ha aprovat per unanimitat la moció presentada per EUPV.
 
L'Ajuntament de Sagunt traslladarà per escrit al Govern Central i al Govern de la Generalitat l'exigència de derogar la LOMCE, la reversió de les retallades, l'increment pressupostari i un sistema de beques que garantisca la igualtat d'oportunitats. A més, el consistori exigirà al Govern Central i al Govern de la Generalitat que impulse un pacte educatiu consensuat amb la comunitat educativa i, a proposta de Ciudadanos, amb tots els grups polítics.
 
“S'ha arribat a un punt en el qual el primer curs de la carrera [universitària] més barata costa 1.620 €, i repetint assignatura, es necessita pagar fins a cinc vegades més. D'altra banda, l’estudiantat de FP s'ha vist afectat per l'augment de les taxes: una FP de grau superior costa 480 €, i una de grau mitjà entre 120 € i 220 € de mitjana”, denuncia la moció aprovada.
 
La corporació municipal comunicarà l’acord a tots els consells escolars del municipi i a totes les associacions d'estudiants, mares i pares, i sindicats amb presència en la localitat, i donarà suport a accions compartides amb els centres educatius del nostre municipi per potenciar la vaga del 9 de març.
 
A més, a proposta d'IP, s'insta la construcció de l'Institut Nº5 i del Centre Integral de Formació Professional. També es donarà trasllat de la present moció al Govern Central, al Govern de la Generalitat i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat.