L'ajuntament de Sagunt farà un reconeixement al poeta Marcos Ana amb la designació d'un carrer. El Ple de l'ajuntament de Sagunt va aprovar la moció presentada per Esquerra Unida, per a la designació d'un carrer o plaça en homenatge a la memòria del poeta. A més, se sol·licitava traslladar el present acord a la família de Marcos Ana.
La regidora d'IU, Roser Maestro, va defensar la proposta que va ser aprovada per unanimitat. Marcos Ana, poeta i comunista, va morir als 96 anys el passat 24 de novembre a Madrid. El seu nom real era Fernando Macarro Castillo. Als 33 anys va redactar el seu primer poema i va adoptar com a pseudònim els noms dels seus pares, Marcos i Ana. Nascut a Salamanca en 1920, es va allistar en el bàndol republicà quan va esclatar la Guerra Civil. Durant la batalla es va afiliar al Partit Comunista.
Va ser el pres que més temps va passar en una presó franquista. El poeta va patir tortures a la presó, on va estar reclòs durant 23 anys, des que tenia 19 fins que va ser alliberat als 42, gràcies a Amnistia Internacional i, en eixir d'ella, va continuar lluitant per les seues idees. Va passar per diverses presons i va compartir captivitat amb escriptors com Antonio Buero Vallejo. Després d'anys de captivitat, comença a escriure.
Els seus versos aconsegueixen traspassar, amagats, els barrots de la presó i es converteixen en un símbol de la lluita contra la dictadura. En 1960, va publicar a Brasil el seu primer llibre, Poemes des de la presó, posteriorment, Espanya a tres veus, publicat a Argentina, en 1963, i Les solituds del mur, en referència a la lluita antifranquista. En 2007 va publicar les seues memòries, amb el títol Digueu-me com és un arbre, que s'han convertit en referència escrita de la lluita antifranquista.
Marcos Ana és un lluitador antifeixista, l'estil del qual de vida es reflecteix en la següent frase: “Mai he volgut venjança, l'única cosa que vull és que triomfen les nostres idees”.