L’Ajuntament de Sagunt ha convocat una Junta Local de Seguretat de caràcter urgent i extraordinari

La reunió ha congregat l’alcalde Quico Fernández i representants de diversos cossos de seguretat per tractar les polítiques de coordinació entre els mateixos
 


L’Ajuntament de Sagunt ha convocat una Junta Local de Seguretat de caràcter urgent i extraordinari per tractar les polítiques de coordinació entre els diferents cossos de seguretat. La reunió ha congregat l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el Subdelegat del Govern, el Director General de Seguretat, el Comissari de la Policia Nacional a Sagunt, el Capità de la Guàrdia Civil, l’Intendent Principal de la Policia Local i el responsable de la Guarderia Rural.

 

La reunió s’ha celebrat a instàncies de la Delegació del Govern, que s’ha dirigit a tots els municipis valencians perquè es plantegen polítiques de coordinació entre les forces de seguretat de l’Estat arran dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils. “La veritat és que tot i que no ha canviat el grau quatre sobre cinc d’alerta antiterrorista, és evident que tots els esdeveniments ens han de fer reflexionar i hem de ser el més eficients possible, i això suposa una coordinació entre totes les forces de seguretat, tant a nivell de l’Estat com a nivell autonòmic i municipal”, ha declarat Quico Fernández.

 

La Junta ha tractat detalls sobre la transmissió d’informació entre els cossos de seguretat i la col·laboració per ser més eficients i operar millor. Després de la reunió, Fernández ha explicat que s’està treballant en un pla que arreplegue tota una sèrie de qüestions relatives a la seguretat “més enllà d’això que és més superficial, com és la instal·lació de bol·lards”. També s’estan augmentant els recursos en matèria policial “perquè és important tindre una dotació adequada i uns mitjans perquè la policia puga desenvolupar les seues funcions”.


 
 
 

L’alcalde ha assenyalat que Sagunt és “la primera ciutat que celebra una Junta Local de Seguretat amb este caràcter extraordinari perquè evidentment a nosaltres la seguretat ens importa moltíssim. Nosaltres volem tindre una ciutat de ciutadans lliures, però evidentment la seguretat és necessària. I més en esta època en que lamentablement la societat percep una certa situació d’intranquil·litat”.

 

Fernández també s’ha referit a la recent agressió islamòfoba a un menor musulmà a Sagunt, i ha condemnat este tipus d’actituds a més de recordar que hi ha una investigació en marxa per dirimir les responsabilitats de l’agressor. “Ací tots som ciutadans, siga quina siga la nostra ideologia, adscripció o religió, i tots tenim les mateixes obligacions i els mateixos drets. No hi ha ningú que per la seua adscripció a una determinada ideologia, religió, etc., siga culpable de res. Només són culpables els que són acusats i demostrada la seua culpabilitat. Per tant no anem a tolerar actituds xenòfobes o feixistes com les que ja estan proliferant en alguns àmbits”, ha declarat Fernández.

 

“En eixe sentit també hi ha un acord absolut i podem dir que tots els nostres ciutadans han d’estar absolutament convençuts que tenen al darrer les institucions per a protegir les seues llibertats i els seus drets, independentment de qualsevol altra circumstància”, ha dit Fernández.

 

A més d’explicar els assumptes de la reunió de hui, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament ja ha treballat anteriorment amb els diferents estaments policials per garantir la seguretat en esdeveniments públics recents com el concert d’Antonio Orozco o el pas de la Volta Ciclista a Espanya. “Crec que hem demostrat que hi ha una bona col·laboració i coordinació i per tant ja recentment hem celebrat Juntes Locals de Seguretat amb esta finalitat”, ha resumit l’alcalde.

 

Fernández, com a vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, ha declarat que la Federació ha traslladat a tots els municipis valencians una sèrie de recomanacions en matèria de seguretat, i ha subratllat que “deixant de banda qüestions polítiques o ideològiques, les coses estan bastant clares. Hem de protegir els ciutadans, no crear alarmes on no hi ha, però evidentment que el ciutadà sàpia que tot i que no hi ha un 100% de garantia, les forces i les institucions fem tot el que siga possible”.