L'Ajuntament de Sagunt ha iniciat l'encesa de les llums de Nadal

L'acte ha estat amenitzat pel cor infantil del col·legi Sant Vicent Ferrer

El tradicional encés de llums nadalenques que organitza la regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt s'ha dut a terme esta vesprada a les 18 hores en la plaça Cronista Chabret. Este acte ha estat amenitzat pel cor infantil del col·legi Sant Vicent Ferrer.

L'encesa de les llums nadalenques ha comptat amb la presència de la regidora de Comerç i Mercats, Natalia Antonino; la Fallera Major de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Núria Bueno; la Fallera Major Infantil de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Carla Boix; i representants de les associacions de comerciants del municipi. També han estat presents altres membres de la Corporació Municipal.

La primera tinenta d'alcalde, Maria José Carrera, i la regidora de Comerç, Natalia Antonino, han donat principi a la campanya de Nadal i, al costat de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, han encés la il·luminació nadalenca. A més, Natalia Antonino ha recalcat la importància de les compres en comerç local en esta època de compres nadalenques.

El repertori que ha interpretat el cor del col·legi Sant Vicent Ferrer han sigut les cançons tradicionals Rodolfo el Reno, Din don din dan suenan las campanas, Ya vienen los Reyes Magos, La nit de Nadal, Noche de Paz y Singing all together.

L'ajuntament de Sagunt ha mantingut el pressupost que des de l'any 2020 ja es va incrementar més del doble per a tal finalitat. Esta contractació ascendeix a la quantitat de 104.926,77 € (IVA inclòs), sent l'empresa Blachere Iluminaciones España S.A l'adjudicatària del contracte i l'encarregada de realitzar la instal·lació elèctrica de l'enllumenat nadalenc.

S'han decorat un total 56 emplaçaments acuradament triats per a cobrir els 1.570 m² de llums instal·lades en el municipi. Els materials utilitzats són no contaminants, cuidant d'esta manera del nostre medi ambient ja que únicament es consumiran 23K W/h, és a dir, s'ha mantingut un consum mínim amb un màxim de punts de llum.

Això ha sigut possible gràcies a la utilització de la tecnologia ‘Bioprint’, patentada per l'empresa Blachere, la qual reduïx fins a un 80% les emissions de CO₂ i és produïda amb material biodegradable (resina de canya de sucre) i, d'altra banda, gràcies a l'alta qualitat del LED utilitzat, amb un total de 251.225 leds d'òptima qualitat que romandran encesos des de l'1 de desembre fins al 7 de gener de 2024. Les llums s'activaran tots els dies des de les 17:.30 hores fins a la 1:00 del matí.

Cal destacar que es mantindrà la incorporació dels 10 nous espais que es van decorar en any passat, així com la col·locació dels dos grans arbres de nadal en la plaça de Cronista Chabret i la plaça del Sol, els quals es convertiran novament en importants focus d'atracció. També s'instal·laran pantalles led en la plaça del Sol de Port de Sagunt per a la retransmissió en línia de l'acte d'encesa nadalenca.