L’Ajuntament de Sagunt ha participat en una trobada entre les comarques de la Vall del Palància

Teresa García va explicar el procés de conformació de la mancomunitat del Camp de Morvedre


L’Ajuntament de Sagunt ha participat en un encontre entre les comarques de la Vall del Palància, organitzat pel Centre Rural d’Informació Europea (CRIE) amb la col·laboració de les entitats empresarials zonals ASECAM i FECAP i de l’Ajuntament d’Altura. La trobada territorial que tingué lloc ahir a Altura ha tingut com a objectiu promoure la cooperació entre els municipis de l’Alt Palància i el Camp de Morvedre, així com el coneixement mutu entre entitats de tot tipus i persones de l’àrea mitjançant taules redones, debats i presentació de diverses iniciatives. En definitiva es tracta d’analitzar i promoure les relacions socioeconòmiques entre les dues comarques veïnes.

Hi hagué diverses taules, les empresarials, les tècniques i la institucional, en la qual l'Ajuntament de Sagunt, concretament l’alcaldessa per substitució i delegada de Presidència, Teresa García, va participar per explicar el procés de conformació de la Mancomunitat del Camp de Morvedre en la que s'està treballant. Igualment participaren el president de la Mancomunitat de la Baronia i alcalde d'Algar, Juan Lostado; president de la Mancomunitat de l'Alt Palància i alcalde de Sot de Ferrer, Ramón Martínez Peiró, i  l'alcalde de Viver, Vicente Martín Andreu, .

Tots els participants posaren en valor la necessitat de les mancomunitats i els acords territorials per cobrir les necessitats de la ciutadania en l'àmbit rural i urbà, les quals estan renyides moltes voltes amb les competències municipals, però a les quals és necessari donar resposta. “Existeixen necessitats quant a serveis socials, mediambientals, serveis urbans, i és necessari respondre a elles. En este sentit, en la xarrada institucional es va concloure que, per avançar cap al futur, els ajuntaments treballaríem per reforçar el paper de les mancomunitats per suplir aqueixos serveis que reclama la ciutadania, a més d'aconseguir que les institucions superiors cobrisquen els serveis d'atenció primària que és el que millora la qualitat de vida dels nostres pobles i ciutats”, ha explicat García.

Igualment, durant la trobada territorial es va fer palés la necessitat de recursos per part d'altres administracions com les diputacions, confederació, etc... i es va aprofundir en la necessitat que la futura mancomunitat del Camp de Morvedre es coordine amb l'Alt Palància per al foment dels projectes estratègics en matèria de turisme, ocupació, etc... tal i com ocorre amb els consorcis del fem o l'àrea de salut.

"La Vall del Palància és una realitat física i la porta de connexió amb Aragó i per tant hem de procurar, des de l'àmbit local, implicar la resta d'administracions perquè treballen de forma coordinada per a respondre a les necessitats de la ciutadania en tota la Vall", ha declarat Teresa García.