L'Ajuntament de Sagunt i Acció ecologista-Agró programen “Estiu de portes obertes a la Casa Peña”

Concretament es tracta de 16 visites que tindran lloc els caps de setmana de juliol i agost
Imagen 1Imagen 2
Per primera vegada, este estiu la Casa Penya obrirà les seues portes als veïns d’Almardà i als turistes que estiuegen en esta platja de Sagunt. Durant els caps de setmana de juliol i agost, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) programaran 16 visites guiades al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. La primera jornada de portes obertes serà este dissabte, 9 de juliol, i l’última el diumenge 28 d’agost.
 
Després de l’èxit que han tingut esta temporada les visites guiades a la Casa Penya, este estiu, per primera vegada, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara també obrirà les seues portes al públic. Concretament ho farà els caps de setmana de juliol i agost, d’11:00 a 13:30 hores.
 
Este centre mediambiental compta amb una exposició permanent i una sèrie d’equipaments que, com podran comprovar els participants en estes jornades de portes obertes, permet al visitant descobrir els ecosistemes mediterranis litorals (platja, saladar i aiguamoll) i l’evolució del seu paisatge al llarg de la història. A més a més, la Casa Penya es troba ubicada junt a la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, un espai on podem observar espècies d’aus com el fumarell de galta blanca (Chlidonias hybridus), l’agró blau (Ardea cinerea) i el roig (Ardea purpurea), el gall de canyar (Porphyrio porphyrio), el rovellat (Plegadis falcinellus).
 
Les visites guiades a la Casa Penya, que com sempre són gratuïtes, estan dirigides tant als veïns d’Almardà com als turistes  i, per descomptat, també a qualsevol persona que vulga gaudir d’una jornada de natura en el meravellós entorn de la Marjal d’Almardà.