L'Ajuntament de Sagunt i AE-Agró signen el contracte per a la custòdia i l'ús públic de la Casa i Finca Penya

El Consistori ha adjudicat el contracte a Acció Ecologista-Agró per un valor de 72.315 euros anuals, amb una durada de dos anys prorrogables


 

L'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró signen el contracte per a la custòdia i l'ús públic de la Casa i Finca Penya. Este matí s'ha signat l'acord entre ambdues parts amb una durada de dos anys, prorrogables dos anys més.

 
L'objecte del contracte és principalment regular l'ús públic i custòdia dels immobles, les instal·lacions i els terrenys municipals de la Casa i Finca Penya, així com la difusió i foment dels seus recursos naturals i educatius a través del desenvolupament d'activitats i un pla de gestió de l'espai. Les actuacions tindran per objecte principal preservar els valors naturals de la marjal d’Almardá-Almenara i difondre'ls entre la població.

 

La regidora de Medi Ambient, Teresa García, ha manifestat sentir-se orgullosa per la signatura, ja que després de molt de temps “per fi podran començar les activitats de dinamització de la marjal d’Almardà-Almenara, de la Casa Penya i de tot allò que te a vore amb la conservació del nostres espais naturals”. Teresa destaca el fet de que poder desenvolupar accions de serveis municipals a través d’entitats del tercer sector com és AE-Agró, és una acció nova i que, a més, estes figures “han de ser fomentades i desenvolupades per governs de progrés com el nostre”. També declara que l’administració local va de la mà de la societat a través de les figures del tercer sector.
 
Des d’Acció Ecologista-Agró manifesten estar “contents per una signatura que esperaven des de feia molt de temps i que ara s’ha concretat i per al qual podrem començar les activitats a la Casa Penya”, com ha declarat la presidenta, Eva Tudela. Amb esta signatura amb l’Ajuntament de Sagunt “tenim assegurats dos anys per reprendre l’activitat, promoure l’educació ambiental, mostrar a la gent allò que tenim en la marjal de Sagunt, ja que este és un punt de referència per a nosaltres, així com de lluita reivindicativa per que fora un lloc de trobada de visitants”, ha afegit. Tudela destaca que AE-Agró ja ha estat treballant al voltant de la Casa Penya, restaurant els espais, mostrant-la a la gent, fent educació ambiental, però amb esta signatura “ens va a permetre un funcionament continuat, assegurant encara més totes les activitats que farem a banda del contracte”.
 
Entre les línies d'actuació es troba la recepció i informació de visitants; un programa de comunicació i difusió de les activitats; visites d'educació ambiental a escoles i centres de secundària del municipi; un calendari d'activitats dirigides a públic en general i altres dirigides al turisme.
 
La durada del contracte pot prorrogar-se dos anys més per mutu acord de les parts d'any en any, sense excedir els quatre anys. L'associació adjudicatària rebrà anualment 72.315 euros IVA inclòs. AE-Agró té una sèrie d'obligacions amb l'Ajuntament: lliurar semestralment una memòria a més d'una anual, justificar els treballs realitzats i contractar al personal necessari.