L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, aquest matí han mantingut una reunió, que han considerat com molt important i positiva, amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, i altres càrrecs de la Conselleria, en la que també han participat membres de l’AMPA de la comarca que coneixen directament la situació i necessitats dels centres escolars.
Segons ha explicat Fernández, en l’anunci de la Conselleria de les infraestructures educatives que es van a executar en aquesta legislatura no estaven incloses algunes de les que “nosaltres consideràvem necessàries i prioritàries per a la nostra ciutat i per tant en esta reunió es tractava d’aclarir les circumstàncies que havien exclòs per exemple l’institut Nº 5 o algunes altres obres en este Pla d’Infraestructures. El primer que ens ha dit el secretari és que no es tracta d’una llista definitiva ni tancada i que per tant està oberta a modificacions. Evidentment n’hi ha una limitació pressupostària i que n’hi ha moltíssimes obres a fer arreu de tot el territori valencià i que per tant és comprensible que n’hi haja una sèrie de prioritats”.
Entre eixes prioritats, l’alcalde ha citat les obres del col·legi Villar Palasí que s’iniciaran en setembre de 2016, segons han confirmat hui en Conselleria, però també han dialogat sobre altres obres que es consideren prioritàries per l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Sagunt, com es el nou institut Nº 5 en el nucli de Port de Sagunt. Aquest institut donaria resposta a una gran població escolar en l’àrea Nord del Port dels col·legis Vilamar i María Yocasta, que tenen moltes unitats i que van creixent, i evitaria el trasllat d’un gran nombre d’alumnes, amb el conseqüent cost que això tindria per a la mateixa administració. A més, Fernández ha recordat que la Conselleria ja té un projecte d’execució fet i aprovat, amb una important inversió, i que n’hi ha una gran demanda social. A aquestes argumentacions, han sumat la necessitat de que la ciutat tinga un centre integral de Formació Professional per diversos motius entre els que l’alcalde destaca que: “nosaltres som una ciutat industrial i amb un component empresarial molt fort on per tradició i per futur hem de tindre un centre de formació professional de primera classe, no sols per a Sagunt sinó per a tota la comarca. Això per a nosaltres és importantíssim”.
L’alcalde i el regidor d’Educació li han entregat al secretari autonòmic una memòria sobre la situació del IES Eduardo Merello, que segons han afirmat està molt degradat, i per això l’alcalde ha afirmat que “la Conselleria ha d’entendre que ha d’acometre una sèrie d’obres urgents en este centre perquè podríem dir que la situació és molt difícil de sostindre”.
Como conclusió, Fernández ha informat que la Conselleria s’ha compromés a estudiar estes qüestions i a donar una resposta abans de l’estiu. “Per tant, nosaltres confiem en que ens han escoltat, que els nostres arguments han quedat clars, esperem que la Conselleria reconsidere la seua postura inicial i que per tant farem tot allò que siga possible perquè estes infraestructures estiguen en una nova redacció d’este pla d’obres a quatre anys de la Conselleria”.
També han recordat altres obres que estan pendents, com l’escola infantil del col·legi Joaquín i Victòria Rodrigo, que també té un projecte d’execució elaborat i si es construira, les instal·lacions del centre de la Plaça Ibèrica podrien destinar-se a altre ús, com una escola per a xiquets i xiquetes de 2 anys. També han sol·licitat la retirada del fibrociment que encara hi es troben en alguns col·legis como Villar Palasí, Maestro Tarrazona, Baladre...