L'Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València col·laboren per a posar en valor la necròpoli jueva medieval i les restes del temple de Diana

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el diputat de Cooperació, Emili Altur, han visitat hui la necròpoli jueva medieval del Castell i el Temple de Diana acompanyats de diversos regidors de l'Equip de Govern

 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el diputat de Cooperació, Emili Altur, han visitat hui la necròpoli jueva medieval del Castell i les restes del Temple de Diana acompanyats del delegat de Patrimoni, Pablo Abelleira, i els regidors de l'Equip de Govern Guillermo Sampedro i José Vicente Muñoz. Concretament, l'Ajuntament de Sagunt ha projectat actuacions en aquests dos espais patrimonials i comptarà per a això amb el finançament de la Diputació de València a través dels Plans d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).
 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, ha volgut “donar les gràcies per la receptivitat que ha tingut la Diputació de València amb la nostra ciutat en moltes qüestions en general, però en particular en patrimoni. La Diputació ens ha concedit un fons de 2.300.000 euros, entre el qual hem incorporat moltes obres, algunes d'elles vinculades al patrimoni. Per a nosaltres la recuperació del patrimoni és una inversió productiva que ha de crear llocs de treball. A més, amb el Pla d'Ocupació s'estan adequant les sendes i netejant el Castell, entre altres actuacions. En concret, amb l'àrea que depèn de Cooperació de la Diputació de València, estem en dos projectes relacionats directament amb el patrimoni. Un d'ells és la necròpoli jueva que, segons les recerques realitzades per Manuel Civera, és una de les més importants de la península ibèrica i d'Europa. És una zona d'enterraments que posarem en valor amb la quantitat de la partida de la Diputació. També van a ajudar-nos amb la posada en valor del Temple de Diana, un dels espais arqueològics més importants de la ciutat, i amb la senyalètica patrimonial i turística de la ciutat. Concretament, es destinaran 200.000 euros al patrimoni, una quantitat molt important que es completarà amb l'aportació del consistori”. 
 


 
Per la seua banda, el diputat de Cooperació, Emili Altur, ha destacat: “Des de la Diputació de València donem llibertat als qui coneixen les problemàtiques dels pobles, que són els alcaldes i alcaldesses. A Sagunt, segons el criteri poblacional, hem destinat 2.300.000 euros i, d'eixa quantitat, una part es destinarà a l'adequació del Temple de Diana i la Necròpoli Jueva. La nostra intenció és que aquesta institució estiga al servei dels alcaldes i alcaldesses, perquè som una eina de política local. En eixa línia de treball desenvolupem el pla i també pretenem seguir donant ajudes a Sagunt i la comarca”.