L'Ajuntament de Sagunt i la Generalitat Valenciana lliuren 26 habitatges a famílies necessitades del municipi

Amb els dos Plans d'Ocupació municipals l'Ajuntament de Sagunt ha destinat 800.000 euros a la rehabilitació d'un total de 51 habitatges per a famílies del municipi


   L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i la consellera Isabel Bonig han lliurat els habitatges
 
L'Ajuntament de Sagunt i la Generalitat Valenciana han lliurat aquest matí 26 habitatges en règim de lloguer social a famílies necessitades del municipi, dels quals 24 han sigut rehabilitats mitjançant el programa Crea Llar del II Pla d'Ocupació de l'Ajuntament de Sagunt. L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, han lliurat a aquests veïns de la localitat les claus i la documentació dels seus nous immobles, que van ser cedits per l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) a l'ajuntament a aquest efecte.

Aquestes 26 habitatges, la majoria situades en Baladre i Racó de l'Horta, s'han rehabilitat amb una dotació pressupostària municipal de 400.000 euros. Les reformes, dutes a terme per onze empreses de la localitat, han consistit en l'adequació dels banys, aixeteria i cuines, així com en labors de fusteria. Amb el I Pla d'Ocupació, dins de la línia Crea Llar, ja es van destinar altres 400.000 euros per a la rehabilitació de 25 habitatges, la qual cosa fa un total de 800.000 euros destinats i 51 habitatges concedits en règim de lloguer social a famílies de la localitat en dos anys. 
 
L'alcalde ha afirmat que: “És una satisfacció poder lliurar habitatges a les persones que més ho necessiten. Enguany són 24 habitatges els que s'han rehabilitat amb el Pla d'Ocupació, als quals se sumen altres dos més de la conselleria. Un pla d'ocupació que hem dut a terme amb l'esforç de tots els ciutadans i gràcies a la gestió econòmica. Durant tres anys consecutius l'Ajuntament de Sagunt ha pogut generar un superàvit pressupostari i l’hem dedicat a la gent que més ho necessita. Vull agrair l'aprovació inicial de tots els grups i, sobretot, al Grup Municipal Socialista i Iniciativa Porteña, perquè en l'últim Pla d'Ocupació van recolzar que part dels fons es destinaren a la rehabilitació d'habitatges”. 
 
L'acte ha tingut lloc en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt i també ha comptat amb la presència de la delegada d'Habitatge, Davinia Bono; la regidora de Patrimoni i Contractació, Laura Casans; la delegada de Presidència, Tania Ortiz; altres membres de l'Equip de Govern del Grup Popular i les regidores del Grup Municipal Socialista, Natalia Antonino i Nuria Hernández. 
 
Sergio Muniesa també ha destacat que: “Hem complit diversos objectius. D'una banda, que els habitatges es rehabiliten a través d'empreses de la ciutat, la qual cosa suposa una forma de mantenir el teixit empresarial de la nostra ciutat, així com mantenir llocs de treball i crear-los. D'altra banda, hi ha una tornada social fonamental en garantir a les famílies el seu dret a tenir un habitatge, cosa que, en aquests moments complicats, vam entendre que era un objectiu prioritari.
 
En definitiva, tot açò significa que, en els moments clau, apostem per polítiques socials. Hem treballat dia a dia amb les administracions i amb els grups polítics. Finalment, vull donar-vos l'enhorabona i dir-vos que gaudiu els habitatges i els cuideu perquè són fruit de l'esforç de tots, de la solidaritat conjunta d'una ciutat”.
 
Isabel Bonig ha destacat que aquest és el cinquè acte de lliurament d'habitatges que es realitza en el municipi i que des de 2012 s'han lliurat un total de 70 habitatges per a les famílies més necessitades. A més, ha recordat que també des de 2012 s'han lliurat 418 habitatges en 51 municipis de la Comunitat Valenciana, la qual cosa significa que quasi 800 famílies viuen en immobles propietat de la Generalitat Valenciana. Així mateix, ha assenyalat que és molt important la col·laboració entre les administracions i ha avançat l'objectiu de seguir rehabilitant habitatges, concretament deu més a Sagunt que, una vegada adequats, s'atorgaran a deu famílies. 
 
El II Pla Mixt d'Ocupació de l'Ajuntament de Sagunt ha comptat amb una partida pressupostària de 6.690.000 euros i va ser aprovat en el Ple amb els vots a favor del Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Español i Iniciativa Porteña. Juntament amb el pla dut a terme en l'exercici anterior, la inversió municipal ha sumat més de 12.000.000 euros en l'aposta per la creació d'ocupació.