L'Ajuntament de Sagunt i la Tinència d'Alcaldia onegen la bandera republicana al ritme de l'himne de Riego

Diversos membres de l'Equip de Govern han penjat la bandera tricolor des de la balconada del consistori i de la Tinència d'Alcaldia al són de l'himne republicà

 

 

La bandera republicana ha onejat en l'Ajuntament de Sagunt i en la Tinència d'Alcaldia durant uns minuts com a homenatge a les persones que van defensar la II República fa 86 anys, així com el període democràtic que va inaugurar. Els regidors Pablo Abelleira, Roser Maestro, José Vicente Muñoz i Maria Giménez han secundat este acte en la balconada de l'Ajuntament de Sagunt i els regidors Guillermo Sampedro i Mónica Caparrós en la Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt, que ha durat poc més de 3 minuts.

 

Este hissament forma part dels actes en commemoració i divulgació del 86º aniversari de la proclamació de la II República que va aprovar el Ple en la sessió del passat 28 de març. L'Ajuntament promourà activitats per a la rehabilitació política i cívica de tots els ciutadans i ciutadanes que van ser víctimes de la repressió franquista, ja fóra durant l'alçament militar o durant la postguerra.

 

 

La proposta va ser portada al Ple per Esquerra Unida i presentada pel membre de l'Equip de Govern Guillermo Sampedro. Va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Iniciativa Porteña, el vot en contra del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans.

 

Segons el text, la II República va promoure l'avanç en la transformació de la nostra societat, en la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i en la consecució de la justícia social. Este sistema democràtic va acabar amb la derrota en la Guerra Civil per a donar pas a més de 40 anys de franquisme, de repressió i de retrocessos.

 

El 14 d'Abril, segons la proposta, ha de ser una data reivindicativa per a reclamar el dret a la República i fer un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d’eixe període, així com condemnar el colp d'estat franquista contra la II República.
 

L'Ajuntament crea el Club de Lectura per a Majors

25 de novembre 2022

A través d'esta iniciativa, que s'inaugura dijous que ve, 1 de desembre, es pretén impulsar l'oferta d'activitats d'envelliment actiu, orientades a promoure i reforçar les capacitats personals, socials i culturals de les persones majors participants