L'Ajuntament de Sagunt i la UNED arriben a un nou acord econòmic amb ampliació en l'oferta de graus

Aquest nou acord suposa un estalvi de 30.000 euros i l'oferta del grau de Ciències Ambientals
José Manuel Tarazona juntament amb Alejandro Cerdà director adjunt del centre UNED-València
 
 
L'Ajuntament de Sagunt i la UNED (Centre Alzira-València) han arribat a un acord, després de múltiples reunions bilaterals, per a mantenir i millorar els serveis de l'aula de la UNED a Sagunt. Amb aquest nou acord l'ajuntament aportarà 50.000 euros, la qual cosa suposa un estalvi de 30.000 euros per al consistori i també hi haurà una nova oferta de grau, ja que s'oferirà com a novetat el de Ciències Ambientals. A més, el nou acord manté els graus oferits en l'Aula UNED de Sagunt que s'imparteixen actualment, com són Psicologia, Dret, Administració i direcció d'empreses, Educació Social.
 
D'altra banda, aquest acord potencia el CAD (Curs d'Accés Directe) i curs d'inici ja que en aquests casos l'alumne necessita molt més suport metodològic i de seguiment presencial en els estudis universitaris d'aquestes característiques.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat respecte al tema que “finalment hem arribat a un acord amb la Universitat Nacional a Distància i crec que aquest acord és positiu per a tots, per a la UNED, l'ajuntament i sobretot per als ciutadans perquè posa de manifest que la nostra posició de partida estava justificada i que per tant podíem aconseguir unes majors prestacions amb l'aportació que fèiem”. 

El regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, ha destacat que “aquest acord, gràcies a l'esforç negociador d'ambdues parts se situa en 50.000 euros, reajustant l'acord anterior de 80.000 euros, la qual cosa permet alliberar 30.000 euros que es van a emprar en polítiques educatives municipals. Per exemple els nous programes gestionats per l'àrea d'Educació, com el de Prevenció de l'Assetjament Escolar que es va a realitzar en els Centres Educatius de Primària que ho sol·liciten com a conseqüència d'un acord plenari, així com altres programes i iniciatives anteriors en funció del pressupost afectat per a l'any pròxim”.

A més, Fernández ha afegit que “crec que podem dir amb tota satisfacció que hem aconseguit majors prestacions, major oferta educativa per part de la universitat a distància a un cost inferior. Per tant aqueix principi d'eficiència en la prestació de servei s'està complint i en aqueix sentit vull agrair la labor que ha fet el nostre regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, i per part de la UNED la predisposició del seu màxim responsable Javier Paniagua i tots els col·laboradors que han fet possible que finalment permeten que tinguem en la nostra ciutat una oferta educativa universitària però a un cost que siga equiparable o homologable al d'altres ciutats”. 

L'alcalde ha conclòs que “crec que ha valgut la pena malgrat els conflictes perquè finalment tenim més possibilitats per als ciutadans i ciutadanes”.