L'Ajuntament de Sagunt i Onada Edicions presenten 'Elegía del pelegrí' d'Antoni Gómez

Dijous que ve 25 de maig, tindrà lloc l'acte a les 19.00 hores en el Museu de la Via del Pòrtic
Imagen 1

L'Ajuntament de Sagunt i Onada Edicions presenten 'Elegía del pelegrí' d'Antoni Gómez. L'acte tindrà lloc dijous que ve 25 de maig, a les 19.00 hores, en el Museu de la Via del Pòrtic. En l'acte intervindran l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; l'escriptor i periodista, Fernando Delgado; la poeta i periodista, Susanna Lliberós; i l’autor del llibre, Antoni Gómez.

 

'Elegía del pelegrí' és el nou poemari de l'escriptor i periodista Antoni Gómez. Es tracta d'una tria personal de poemes dels cinc llibres que l'autor va publicar entre 1992 i 2002. Segons el poeta Marc Granell, la poesia d'Antoni Gómez planteja la reivindicació de l'humanisme com l'única arma de superació de la catàstrofe a la qual ens veiem condemnats des de la consciència de pertànyer a un llinatge grandiós i miserable, que ha sabut fer de l'art, del cant, un camí sublim de salvació.

 

Antoni Gómez ha publicat els poemaris 'Laura' (premi Senyoriu d’Ausiàs March, 1992), 'La rebel·lió de l’heroi' (1994), 'Sarajevo' (premi Marià Manent, 1996), 'Èpica per a infants' (premi Ciutat d’Elx, 2000) i 'El cant de l’heretge' (2002). És autor del conte infantil 'Què fas, Calitolato?', del llibre 'Santiago Bru i Vidal. Converses amb un intel·lectual dels anys 50' (2003), del recull de retrats periodístics 'Testimonis que han fet un país' (2005), d’una recopilació de crítiques aparegudes en la premsa diària i revistes literàries, com 'Eros és l’escriptura. La literatura com a estimulant vital' (2011), i de les obres en prosa 'El camí de les merles' (2009) i 'Maleïts entrepans' (2015).