L'Ajuntament de Sagunt licita les obres de reforma de les oficines de la Policia Local

El projecte inclou la creació d'una sala de formació i reunions, l'ampliació de la unitat administrativa, l'adequació de l'entrada i la instal·lació d'un ascensor

Fotografia d'arxiu.

L'Ajuntament de Sagunt ha tret a licitació les obres per a reformar la central de la Policia Local. La intervenció suposarà la millora de les instal·lacions, amb nous espais i una major funcionalitat. «Les oficines necessiten una ampliació, tenint en compte el recent augment de la plantilla de Policia Local, a més d'una remodelació perquè les i els agents puguen desenvolupar la seua activitat de manera adequada», ha explicat la regidora de Policia Local, María José Carrera.

L'actuació, que compta amb un pressupost pròxim al milió d'euros, inclourà la reforma de l'edifici situat en l'avinguda Fausto Caruana, que data de 1960. Concretament, s'actuarà sobre la planta baixa i la primera planta, amb una sèrie de modificacions dirigides a redistribuir convenientment l'espai i a dotar l'edifici de millors condicions.

Així, entre les intervencions previstes, es reubicarà l'actual aula d'educació viària i es crearà una sala de reunions i formació amb capacitat per a 30 persones. Igualment, s'ampliarà la unitat administrativa de la planta baixa, s'adequarà l'entrada –amb un espai d'atenció al públic i un altre d'atenció telefònica i 112– i s'instal·larà un sistema de portes automàtic.

D'altra banda, l'escala es demolirà per a situar-la en un espai independent, tal com marca la normativa, i es millorarà l'accessibilitat de l'edifici amb banys adaptats a persones usuàries de cadires de rodes i un ascensor per a poder accedir a la planta primera. Finalment, es crearan espais aptes per a la gestió de documents i el magatzematge de materials i s'implantarà un sistema de videovigilància en totes les estades de la central.

Una intervenció en dos fases

El consistori ha reactivat el procés administratiu per a poder escometre les obres, «després de replantejar el projecte i actualitzar els preus, tenint en compte l'encariment dels materials de construcció», ha detallat el regidor de Contractació, Javier Raro. «Malgrat les dificultats que les administracions ens estem trobant en esta mena de procediments, el personal de tots els departaments implicats està esforçant-se al màxim perquè estes obres puguen començar el més prompte possible», ha insistit Raro.

Quant al desenvolupament de les obres, una vegada s'haja adjudicat la licitació, «pel fet que la Policia Local, per les característiques del seu treball, no pot reubicar-se ni quedar-se sense edifici d'oficines, s'escometrà en dos fases», segons ha explicat l'edil de Policia, María José Carrera.

Presentació d'ofertes

El termini de presentació d'ofertes estarà obert fins al 8 de juliol. La tramitació de sol·licituds s'efectuarà electrònicament mitjançant la ferramenta de presentació d'ofertes de la Plataforma de Contractació del Sector Públic, web en la qual també es poden consultar les condicions que regixen el procés (disponibles punxant ací).