L'Ajuntament de Sagunt lliura els diplomes dels tallers de Conscienciació i Cerca Activa d'Ocupació i d’Auxiliar d’Ajuda a Domicili

El programa es desenvolupa en coordinació entre els departaments municipals de Promoció Econòmica i Serveis Socials i finalitzarà a finals d’any


L'Ajuntament de Sagunt va posar en marxa a finals de l'any 2016 el programa d'Itineraris Integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social, per al desenvolupament de la qual l'Ajuntament de Sagunt ha rebut una subvenció de la direcció general d'Inclusió Social de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives explicant igualment amb el finançament del Fons Social Europeu. El programa es desenvolupa en coordinació entre els departaments municipals de Promoció Econòmica i Serveis Socials.
 
El programa finalitza a finals d’any i implementa informació, orientació i acompanyament per a l'ocupació, accions formatives en activitats amb possibilitats de trobar treball, utilització de xarxes d'ocupació i noves tecnologies, etc.
 
L'objectiu és l'atenció a 150 persones i, a data 30 de juny, se n'han atès 72, complint amb les previsions. Miguel Chover, regidor de Promoció Econòmica, va destacar que este tipus d'iniciatives “són fonamentals per a ajudar  les persones més necessitades. Creiem que la formació és el millor camí per a trobar ocupació i ens satisfà promoure accions que faciliten la inserció laboral d'aquells que travessen més dificultats”.
 
La regidora de Serveis Socials, Mónica Caparros, va lliurar el 5 de juny els diplomes de les accions formatives de conscienciació i cerca activa d'ocupació i d’auxiliar d'ajuda a domicili. Este tipus d'actuació té un impacte directe en les persones usuàries tant per a millorar hàbits laborals com per a incrementar la seua formació. De fet, cal destacar que algunes de les persones participants en esta formació ja han trobat treball en empreses del sector durant l'època estival.
 
Així mateix, es va procedir a la inauguració de la 2ª edició del curs d’Auxiliar d'Ajuda a Domicili com a atenció sociosanitària en institucions i cura de persones amb demències (alzheimer, demència senil,…). Amb l'ampliació de continguts pel que fa al curs anterior, es pretén aconseguir una formació més global i donar respostes específiques a les necessitats percebudes per part de les persones demandants d'estos serveis. La part teòrica es realitzarà del 5 de juliol al 2 d'agost i continuarà amb pràctiques en empreses del 3 al 14 d'agost. El nombre de persones seleccionades per a participar és de 15, sent elevada la possibilitat de trobar treball del 30% de les persones que superen l'acció formativa.