L’Ajuntament de Sagunt lliura unes motxilles als alumnes del CEIP Mediterrani després de participar en el projecte “Bicicoleando”

Es tracta d’una iniciativa que ha impulsat la seguretat i la mobilitat sostenible en l’àmbit escolar


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, junt al regidor d'Educació, José Manuel Tarazona van visitar, durant el matí d’ahir, el col·legi Mediterrani del Port de Sagunt per a fer lliurament d'unes motxilles a l'alumnat que ha participat en el projecte de Camí Escolar “Anant al col·le trobem ciutat”. Amb açò, es pretén que els alumnes recorden tot el que han treballat al llarg del curs en referència a la mobilitat sostenible, la seguretat i els seus desplaçaments al col·legi. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la regidoria de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de Bicicoleando i la regidoria d'Educació.

L'alcalde ha explicat que “estes activitats formen part de costums, d'hàbits que considerem positius. Vosaltres sabeu que anar caminant i amb bici és molt millor per al medi ambient que anar amb cotxe. També sabem que les ciutats no sempre estan ben dissenyades, que no tenen tota la seguretat que necessitaríem per anar tranquils, per açò nosaltres anem a intentar que la ciutat siga segura, que hi haja un espai per a les persones i bicicletes, i que per tant pugueu anar a l’escola amb bicicleta”. A més, ha destacat el treball “d’altres països d'Europa, que estan més desenvolupats, com pot ser Alemanya, Suècia o Finlàndia, en els quals, malgrat el fred, la gent sempre va amb bicicleta, que és la millor opció tant per a la salut pròpia com per a la de tots. Espere que hàgeu aprofitat este programa i que ho porteu a la pràctica”.

D'altra banda, Tarazona ha expressat que “tots els alumnes heu d'utilitzar les bicicletes, bé per a vindre a l'escola, o bé venir caminant; hem de participar en els hàbits saludables per  fer poble i ciutat i per a créixer com a ciutadans. És molt important tot el treball que s'està fent, des de l'Ajuntament, AVSA, Bicicoleando, i el vostre que heu fet ací amb els vostres professors, per entendre que vivim en una ciutat que necessita ser més saludable, i que hem de contribuir tots per a viure més còmodament”. També ha volgut animar tots els alumnes “perquè continueu treballant en este projecte educatiu, també de cara a l'any que ve que podreu anar a l'institut ja caminant. Heu de contribuir a fer camins segurs en l'escola, a l'institut i en tots els llocs”.El projecte pilot Camí Escolar ha comptat amb diverses accions com tallers formatius, enquestes, activitats en espais urbans, així com un concurs de dibuix anomenat “Anant al col·le trobem ciutat”. L'objectiu és conscienciar els alumnes de la importància que té la cura del medi ambient i orientar-los de les opcions que tenen a l'hora d'anar al col·legi, ja siga mitjançant transport públic, a peu o, especialment, utilitzant la bicicleta.

El patrocini del projecte ve de la mà d’AVSA i de la línia de finançament per a projectes pilot de mobilitat sostenible, de l’IVACE (Generalitat Valenciana), i del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, que rep fons de la Unió Europea.

D'altra banda, és important destacar que el CEIP Mediterrani és un exemple, igual que altres centres educatius, dels canvis que s'estan realitzant per fomentar la mobilitat sostenible, com per exemple adaptar la zona amb aparcabicis, tant dins del centre com en les seues portes, per animar els alumnes a que utilitzen la bicicleta. També s'ha reforçat la seguretat amb nous senyals en les interseccions, per tal de conscienciar els conductors de cotxes a reduir la velocitat i l'ús dels seus vehicles.