L'Ajuntament de Sagunt oferix formació en educació financera i emprenedoria en instituts

El ‘Programa de Formació en Economia, Emprenedoria i Innovació’ pretén millorar el coneixement de l'economia domèstica i fomentar l'emprenedoria innovadora entre l'alumnat dels centres de secundària

L'Ajuntament de Sagunt, a través dels departaments d'Indústria, Universitat, Ciència i Innovació, i de Promoció Econòmica, torna a posar en marxa el ‘Programa de Formació en Economia, Emprenedoria i Innovació’ que ja va iniciar l'any passat i que pretén millorar els coneixements bàsics d'economia i fomentar la cultura de l'emprenedoria innovadora entre l'alumnat dels centres de secundària del municipi.

Després del bon acolliment que va tindre la iniciativa l'any passat, en esta nova edició s'amplien les temàtiques a tractar i nous centres s'unixen a este. D'esta manera sis centres d'educació secundària obriran les portes a personal tècnic de tots dos departaments per a acollir, en sessions de 45 minuts, una formació variada i que s'ha posat en comú amb els equips docents de cada centre.

Toni Iborra, regidor d'Indústria, Universitat, Ciència i Innovació, agraïx «el suport i l'interés rebut pels centres educatius del municipi». D'altra banda, ha destacat que, en les reunions prèvies al disseny de les formacions, «hem rebut l'interés dels centres per esta iniciativa i la seua predisposició per a enfortir la comunicació amb els nostres departaments». Finalment, ha ressaltat que és fonamental oferir este suport complementari a la formació que ja s'impartix, però també «volem que ens coneguen i sàpien com, des dels diferents servicis municipals, podem ajudar l'alumnat».

A la formació en educació financera i emprenedoria que ja es van impartir el passat curs, enguany s'afigen noves xarrades sobre innovació i orientació laboral. Una informació transversal que busca acostar qüestions de l'economia del dia a dia com és interpretar una nòmina, conéixer els tipus de comptes i targetes bancàries i així millorar la gestió econòmica de la població més jove.

Un altre objectiu d'este programa és acostar l'alumnat el món laboral, tant si el que busquen és treballar per compte d'altre com si tenen interés a emprendre les seues pròpies idees de negoci. Per a això, es reforcen les xarrades d'emprenedoria ampliant el focus a nous projectes innovadors i la sostenibilitat empresarial, i s’oferix orientació laboral perquè el públic estudiant puga estar més preparat a l'hora d'accedir al mercat laboral.

Raúl Palmero, regidor d'Educació i Promoció Econòmica, destaca la necessitat que «des dels departaments de l'Ajuntament de Sagunt, treballem de manera transversal i unim llaços en la formació de la nostra comunitat educativa». A més, ha assenyalat que el coneixement ha de ser eixe eix, que sustente la societat i «ens faça avançar en recursos i mecanismes per a desenvolupar-nos com a persones» i així, obrir finestres al futur del mercat laboral, un mercat cada vegada més tecnològic i innovador. Per això, «des dels departaments d'Educació i Promoció Econòmica, sempre apostarem per reforçar l'aprenentatge de la nostra ciutadania».

Les primeres sessions d'este programa començaran la setmana vinent i es prolongaran durant els mesos de març, abril i maig.