L'Ajuntament de Sagunt organitza la presentació dels llibres premiats en el certamen “Ciutat de Sagunt” de 2014 aquest divendres

L'acte tindrà lloc a les 19 hores en la sala del Museu de la Via del Pòrtic de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
El Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt organitza aquest divendres, 24 d'abril, la presentació dels tres llibres premiats en l'edició de 2014 del certamen literari “Ciutat de Sagunt”. L'acte tindrà lloc a les 19 hores en la sala del Museu de la Via del Pòrtic de Sagunt, un espai privilegiat per a la cultura. A més, hi haurà una visita guiada al jaciment a les 18.30 hores.

La delegada del Gabinet de Promoció del Valencià, Davinia Bono, ha convidat “a tots els veïns i, especialment, als afeccionats a la paraula escrita a gaudir d'una vesprada de literatura i cultura amb els guanyadors dels premis Ciutat de Sagunt del passat any. Es tracta d'una magnífica oportunitat per a conèixer als autors i les seues obres en el marc incomparable que és el Museu de la Via del Pòrtic. Enguany, a més de la presentació dels exemplars, que podran portar-se els assistents signats, hi haurà una visita prèvia al jaciment”. A més, Bono ha recordat que “aquests premis tenen com a finalitat la promoció de l'ús del valencià i la difusió de la nostra cultura”.

Les obres que presentaran els seus autors són Material fotogràfic, de l'escriptor i professor Joaquim Espinós; Celebració, poemari de Vicent Torres; i la peça teatral La comèdia dels quatre quadres, de Núria Casado. Com en altres ocasions i en finalitzar l'acte, els autors signaran les seues obres, que seran regalades per l'Ajuntament. Prèviament, a les 18.30 hores, es farà una visita guiada al jaciment, a càrrec de l'arqueòleg José Lluesma.

Cal destacar que els premis “Ciutat de Sagunt” es van crear en 1997 amb la finalitat de promoure la creació literària en valencià. En aquests 18 anys de marxa han portat a la ciutat escriptors consolidats i han descobert talents que triomfen en el món de les lletres.

L'exposició “Carles Salvador i el seu temps” a Sagunt

Segons indiquen des del Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt, fins al 23 d'abril es podrà visitar en el Centre Cultural Mario Monreal una exposició itinerant elaborada per la Acadèmia Valenciana de la Llengua, dedicada a Carles Salvador (València, 1893-1955), un dels autors més influents i benvolguts del segle XX a València. La mostra, que ha portat a la ciutat el Gabinet de Promoció del Valencià, consta de 12 plafons exposats en la planta baixa del Centre Cultural, que podran visitar-se en horari de matí durant la setmana dels Ludi Saguntini i de vesprada, de 18 a 21 hores