L'Ajuntament de Sagunt organitza les “XIV Jornades de Tourist Info: Sagunt Experiència online”

Aquestes jornades formen part de les actuacions de la Agència Valenciana de Turisme per a millorar la qualitat de serveis que rep el turista en les oficines d'informació de tota la Comunitat
Imagen 1Imagen 2
​ 
L'Ajuntament de Sagunt organitza les “XIV Jornades Tourist Info: Sagunt Experiència online” que tindran lloc els pròxims 25 i 26 de novembre. Aquestes jornades formen part de les actuacions de la Agència Valenciana del Turisme per a millorar la qualitat dels serveis que rep el turista en les oficines d'informació de tota la Comunitat Valenciana. Aquesta trobada anual de la Xarxa d'oficines s'ha consolidat com a instrument de cohesió de l'equip humà d'informadors Tourist Info, per a desenvolupar el concepte de xarxa. En aquesta iniciativa col·laboren la Fundació Bancaixa Sagunt, l'Hotel NH Sagunt, el Mirador de Sagunt i la Generalitat Valenciana.

La regidora delegada de Turisme, María Giménez, ha explicat que “Estes pràctiques formatives i les visites programades contribuiran al fet que es conega millor el producte de la destinació turística de la nostra ciutat, format per una tradicional oferta cultural de primer ordre, destacant la recent posada en valor dels jaciments arqueològics romans de la Via del Pòrtic, la Domus dels Peixos i la nostra arqueologia industrial, conseqüència de l'herència de la Factory Town que va ser Port de Sagunt durant els 80 primers anys del segle XX, personalitzada en el Forn Alt, recentment visitable gràcies a la Fundació per a la Protecció del Conjunt Industrial de Sagunt, igual que els seus recursos mediambientals i festius”.

L'objectiu d'aquestes jornades és permetre que els professionals de les oficines de la Xarxa Tourist Info coneguen de primera mà els atractius d'una destinació turística de primer ordre, amb una rica i articulada oferta cultural, que allotja importants vestigis des de l'Edat de Bronze fins a la industrialització; i una oferta de sol i platja de gran qualitat.

Sota el títol de “Sagunt Experiència online”, aquesta edició se centra en la posada en pràctica dels coneixements adquirits en matèria de màrqueting online (xarxes socials, geomarketing, vídeo màrqueting, i fotografia digital) per a poder arribar al turista des de les oficines de qualsevol fase del viatge a través d'Internet.

Les activitats començaran el dimecres 25, a partir de les 10.15 hores, en la Casa Cultural Capellà Pallarés, amb la benvinguda i obertura de les jornades de la mà de la regidora delegada de Turisme, María Giménez; i la cap de l'Àrea de Màrqueting i Comunicació Turística (Agència Valenciana de Turisme), Carmen Sahuquillo. Tot seguit, es realitzarà una visita pel conjunt històric-Artístic de Sagunt i després es visitarà la part arqueològica de Sagunt. Després d'un esmorzar de treball, tindrà lloc la primera sessió tècnica, a partir de les 16 hores, amb els tallers de “Sagunt experiència online” en el qual es tractaran temes com Instagram, la xarxa social de moda per a promocionar una destinació; un altre sobre com fer vídeo amb mòbils per a xarxes socials; l'ús del vídeo per a fer promoció social de la destinació; aprendre com un blog trip pot promocionar la teua destinació; i un taller sobre com promocionar la teua destinació en 360º en Internet. Aquestes activitats seran impartides per tutors professionals especialistes en social màrqueting. Els equips tindran dues bases operatives per a realitzar els tallers, d'una banda, les aules de Cultura Capellà Pallarés; i d'altra banda, els salons de l'hotel NH Port de Sagunt.

El dijous 26 tindrà lloc, a partir de les 9 hores, la segona sessió tècnica de les jornades amb un “Comitè de Qualitat i Innovació de la Xarxa Tourist Info”. Després del Comitè, es realitzarà una visita guiada per l'arqueologia industrial. Per a acabar les jornades, a partir de les 12.15 hores, en la casa cultural Capellà Pallarés, començarà la sessió de clausura de les jornades, amb el balanç anual de la Xarxa Touris Info 2015 a càrrec de Carmen Ibáñez, Cap de la Unitat d'Informació Turística (Agència Valenciana de Turisme). Després del balanç hi haurà conferències sobre les experiències “Tourist Info: cooperació internacional”. Finalment, a les 13.30 hores, l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, clausuraran les XIV Jornades Tourist Info.