L'Ajuntament de Sagunt posa en marxa a partir de hui el control d'accés amb vehicle a Ciutat Vella

Encara que no serà fins al dia 16 de desembre quan es procedirà a sancionar a aquells vehicles que accedisquen sense autorització a la zona restringida

L'Ajuntament de Sagunt posa en marxa a partir de hui el control d'accés a Ciutat Vella, encara que no serà fins al dia 16 de desembre quan es procedirà a sancionar a aquells vehicles que accedisquen sense autorització a la zona restringida, ja que es deixaran 15 dies de període d'adaptació.

L'accés a la zona es farà a través de tres punts de control d'entrada situats al carrer Porta Ferrissa, el carrer Sant Miquel i el carrer Castell, en les quals ja estan instal·lats els panells digitals, que en reconéixer la matrícula, informaran si el vehicle està autoritzat o no per a accedir a la zona restringida. Quant a les eixides, estan disposades pel carrer Sant Miquel, el carrer Castell i el carrer Major/plaça Major.

En este sentit, durant la primera quinzena de desembre es farà efectiva la mesura, que compta amb un període d'adaptació del veïnat i de la ciutadania, que a més servirà per a esmenar les incidències que es puguen produir. Després d'este període de prova, des del dia 16 de desembre de 2022 es procedirà a sancionar a aquells vehicles que accedisquen sense autorització a la zona restringida. D'eixa manera, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha comunicat per escrit a tot el veïnat esta entrada en vigor del control d'accés.

Tal com s'ha indicat des de l'Ajuntament de Sagunt, esta mesura es realitza amb l'objectiu «d’aconseguir un barri més habitable, saludable, accessible, amb menys emissions, amb baixa contaminació acústica, i en definitiva, més còmode per a les persones residents i amb la finalitat també de preservar el seu valor històric i atractiu turístic».

El control realitza el reconeixement automàtic de matrícules i compta amb una base de dades elaborada a partir de les que s'han facilitat per part del veïnat, per la qual cosa si es detecta algun error o encara falta per autoritzar algun vehicle de residència, les inscripcions es poden realitzar a través del següent enllaç: https://ciutatvella.policialocalsagunt.es/#/login. En el cas de tindre algun problema amb la web, les persones interessades poden realitzar les seues consultes a través dels telèfons del departament de Mobilitat: 960 655 858 (extensions 5170, 6745, 6746 i 5036).