L'Ajuntament de Sagunt presenta en FITUR la nova campanya ‘Escapadas en el tiempo’

Així mateix, el xef Victor Aliaga presentarà un plat durant les sessions de Showcooking per a així potenciar la gastronomia de la ciutat

Un any més, Sagunt torna a estar present en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) amb una agenda carregada de reunions per a promocionar el millor de la ciutat i consensuar nous projectes. Així mateix, seguint una important agenda institucional, permetrà desgranar les previsions turístiques i les línies estratègiques i de treball conjunt per a un correcte desenvolupament i planificació de l'activitat turística. Esta edició també es caracteritzarà per ser un Fitur Digital, on grans pantalles proporcionaran la informació, si bé assessorats per personal especialitzat.

Enguany, la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt presentarà ‘Escapades en el temps’, una nova campanya que posa en relleu el fet que si hi ha una ciutat en la qual es pot viatjar en el temps, esta és Sagunt; on la història ha deixat vestigis d'altres cultures i un poderós patrimoni industrial.

La delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat d'esta edició que «enguany presentem ‘Escapades en el temps 365 a Sagunt’» afegint que d'esta manera el turista «podrà viatjar a qualsevol època passada i present els 365 dies de l'any». A més, ha remarcat que Sagunt es tracta «d’una ciutat viva i que oferix un multi-producte per a tot tipus de públic».

 

En este sentit, l'estratègia se centra en la història de la ciutat i l’empremta que seguix encara en ella, des dels ibers amb les restes de muralles del poblat d’Arse; passant per la Saguntum romana amb la Via del Pòrtic, el Fòrum romà, restes del circ i de viles romanes, o el Teatre. També de l'època medieval destaca el Castell, una fortalesa musulmana del segle XI, i les esglésies d'El Salvador i Santa María, així com palaus gòtics en el seu barri antic o la Jueria.

Altres atractius que destaca la campanya són també el Grau Vell, exemple únic en tota la Comunitat Valenciana d'antic grau, o el nucli del Port de Sagunt, ja que és una de les últimes Factory Town d'Espanya. També remarca el Centre d'Interpretació de la Via Verda d'Ojos Negros, que compta l'origen del Port de Sagunt a través de la Via Verda i la comarca del Camp de Morvedre, presentat en Fitur durant l'edició anterior.

Per tot això, viatjar en el temps és una realitat en esta ciutat costanera amb platges de gran diversitat i decorada en forma d'Art Urbà en qualsevol dels racons on els visitants es podran fer una foto especial.

D'altra banda, cal remarcar que enguany Sagunt s'ha posicionat com a destinació turística en el panorama gastronòmic gràcies a la xef Vicky Sevilla i el seu restaurant Arrels, després de rebre la prestigiosa Estrella Michelin. La xef va ser la representant de la nostra ciutat en l'edició de Fitur de l'any 2020.

En esta ocasió, és el xef Victor Aliaga del restaurant Cyrus Dad del Port de Sagunt, l’encarregat de presentar durant el Showcooking el plat: ‘3 maneres de menjar-se l’All i Pebre’. Victor Aliaga ha participat en diversos concursos, resultant guanyador del VII Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt, així com el 2n premi en el Concurs Promeses de l'Alta Cuina ‘Le Cordon Bleu’. També va quedar 2a classificat en el Concurs de la Carxofa de Benicarló, Reconeixement gastronòmic per la Fundació Moros d'Alqueria de Castelló.