L'Ajuntament de Sagunt presenta les noves edicions del Campus Dofí, l'Escola d'Estiu i el Diverestiu

Els campus es duran a terme entre los dies 25 de junio i 31 de juliol en diferents ubicacions de la ciutat

La regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports, la regidoria de Joventut i Infància i la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt han presentat una nova edició dels tradicionals campus d'estiu: Campus Dofí, Escola d'Estiu i Diverestiu, respectivament. Els campus es duran a terme del 25 de juny al 31 de juliol.

En l'acte han participat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón; el regidor de Joventut i Infància, Roberto Rovira; i la regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha remarcat: «Hi ha més de 4.000 xiquetes i xiquets a la nostra ciutat i que tinguem pràcticament 1.000 places a disposició en estes activitats és indicatiu dels esforços que fa l'Ajuntament, perquè estem parlant que oferim places per a pràcticament més del 20 % de la infància del municipi». Així mateix, l'alcalde ha indicat que «pot semblar una cosa menor», però que s'ha de valorar per tot el treball que hi ha «per part dels departaments, per tots els recursos que es dediquen i, òbviament, per l'impacte positiu» que això genera en el municipi.

Escola d'Estiu

Respecte a l'Escola d'Estiu que promou la regidoria de Joventut i Infància, esta serà la seua vint-i-novena edició i comptarà amb 500 places. És un projecte d'educació en el temps lliure amb el qual es pretén que els xicotets i les xicotetes de la ciutat puguen dur a terme activitats lúdiques i educatives en les seues vacances d'estiu. Enguany, és protagonista la celebració de ‘30 anys d'oci educatiu’, un projecte de sensibilització i educació.

L'Escola d'Estiu està destinada a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys (nascuts entre 2012 i 2020). A més, es dividix en quatre grups d'edat: Mini escola, per a xiquets i xiquetes de 3 a 4 anys (2019 i 2020); Escoleta, de 5 i 6 anys (2017 i 2018); Campa, de 7 i 8 anys (2015 i 2016); i Urbà, de 9 a 11 anys (2012, 2013 i 2014). «Depenent de l'edat de xiquets i xiquetes que tindran una atenció i unes activitats diferenciades», ha ressaltat Roberto Rovira.

L'horari base del campus serà de 9 a 13.30 hores. Per als qui així ho desitgen, estarà l'opció de l'Escola Matinera, per a entrar a les 8 hores. A més, els qui opten per l'opció de menjador, eixiran a les 15.30 hores. Enguany, les portes dels col·legis tancaran al cap de 10 minuts de l'entrada. L'Escola d'Estiu es durà a terme en el CEIP Montíber i el CEIP Cronista Chabret de Sagunt; en el CEIP Victoria Joaquín Rodrigo, CEIP María Yocasta i CEIP Begoña del Port de Sagunt; i en el centre social Voro Alandí d’Almardà.

«Enguany tenim el menjador entre els col·legis del Port de Sagunt i de Sagunt, la qual cosa és una novetat i una altra novetat més és que també tenim un centre més. Donem especial atenció també al nucli d’Almardà, que era un dels compromisos que teníem des de l'Equip de Govern», ha destacat Rovira.

Respecte a la conciliació familiar, el regidor de Joventut i Infància ha manifestat: «No és només deixar xiquets i xiquetes en un espai i ja està, sinó que és una oferta d'oci educatiu, de cultura i de formació en altres àmbits».

El termini d'inscripció s'obrirà el pròxim 21 de maig a les 8 hores i es tancarà el 31 de maig. La inscripció en línia es farà a través del següent enllaç: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/.

El preu de la matrícula serà de 130 euros o de 230 euros si s'agafa l'opció de menjador. Per als qui no opten per l'opció de menjador, tindran una bonificació del 40 % les famílies nombroses de categoria general, i d'un 60 % les famílies monoparentals general i especial.

A més, s'oferiran reunions amb les famílies: en el Casal Jove del Port de Sagunt, a les 18 hores, el 3 de juny per a la seu del CEIP María Yocasta; el 4 de juny per a la seu del CEIP Begoña; i el 5 de juny per a la seu del CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo; en el Consell Agrari de Sagunt, a les 18 hores, el 6 de juny per a la seu del CEIP Cronista Chabret; i el 10 de juny per a la seu del CEIP Montíber; i en el centre cultural Voro Alandí d’Almardà, a les 18 hores, l'11 de juny.

Enguany, l'Escola d'Estiu també comptarà amb una reserva de places per a menors amb necessitats educatives especials. La matrícula d'este grup de menors es farà de forma personalitzada, telefonant al 697602243. D'altra banda, a través del projecte Erasmus+, es realitzarà en cada seu i per setmanes una activitat en anglés anomenada Let's xat.

Campus Dofí

Per a la vint-i-dosena edició del Campus Dofí de la regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports s'oferiran 400 places, igual que en l'edició del 2023. La meitat estarà destinada a l'opció sense menjador, i l'altra meitat a l'opció amb menjador. Les inscripcions començaran el 20 de maig a les 17 hores i finalitzaran el 9 de juny en la web https://aytosagunto.apuntate.online/pio/.

El regidor d'Activitat Física, Salut i Esports ha explicat que els xiquets i xiquetes participants es distribuiran en 24 grups, amb 10 grups de 3 a 5 anys i 10 places per grup, 10 grups de 6 a 8 anys i 15 places per grup, i 4 grups de 9 a 12 anys i 20 places per grup. A més, el campus comptarà amb 46 monitors i monitores.

El preu del campus serà de 66 € per a l'opció sense menjador i de 133 € per a l'opció amb menjador, per a empadronats. El Campus Dofí es durà a terme en el Poliesportiu Municipal (internuclis) i està destinat a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 12 anys.

La primera etapa es desenvoluparà del 25 de juny al 10 de juliol, i la segona de l'11 de juliol al 26 de juliol. L'horari serà de 9 a 13.30 hores, i es pot optar pel Campus Matiner per a entrar a les 8 hores i per l'opció amb menjador per a eixir a les 15.30 hores.

El campus comptarà un any més amb els servici de piscina, excursions al parc aquàtic Monmar (Moncofa) per als més xicotets i activitats de Padel surf en el punt nàutic de la platja.

Javier Timón també ha assegurat que el campus «és una forma perfecta de garantir la conciliació laboral i familiar per a totes eixes famílies que ho necessiten en este període vacacional dels xiquets i xiquetes». D'altra banda, Timón ha apuntat: «Comptem amb una terapeuta ocupacional en el departament, des de fa diversos mesos que ja ha treballat al campus de Pasqua i que el continuarà fent en este campus Dofí per a, d'alguna forma, millorar tot el treball que es feia amb eixos xiquets i xiquetes amb necessitats especials».

Diverestiu

El Diverestiu que promou la regidoria de Serveis Socials és un programa d'oci i temps lliure dirigit a persones amb discapacitat. Les persones participants són aquelles empadronades en el municipi, que estiguen escolaritzades en els centres d'Educació Especial, o fins als 30 anys, que no estiguen escolaritzades, i tinguen necessitats educatives especials. Esta és una manera de garantir la conciliació laboral i familiar per a aquells pares i mares que ho necessiten.

Nuria Carbó ha explicat una de les novetats: «Enguany tenim la novetat que compartirem espai amb una de les seus de l'Escola d'Estiu. Estarem en el CEIP Begoña per a fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat».

L'oferta del Diverestiu és de 15 places. Les activitats consistiran en espais creatius de treballs manuals, psicomotricitat fina i gruixuda, jocs de textures i sensacions tèrmiques, taller d'expressió corporal i relaxació, musicoteràpia i experimentació amb instruments, espai de cinema i teatre d'ombres, eixides a la plaça, escoles esportives i excursió final.

L'horari serà de 9.30 a 13.30 hores en el CEIP Begoña del Port de Sagunt. El període d'inscripcions serà del 20 de maig a les 12 hores al 7 de juny i es realitzarà de manera telemàtica: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/.