L'Ajuntament de Sagunt presentarà un projecte per a rehabilitar el Grau Vell amb finançament de l'1’5% cultural del Ministeri de Foment

L'Equip de Govern es va reunir a Madrid amb de membres de Foment per a poder optar a les subvencions culturals de l'1’5% de les inversions d’este ministeri


Divendres passat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, la regidora de Presidència, Teresa García, i el regidor de Patrimoni, Pablo Abelleira, es van reunir a Madrid amb representants del Ministeri de Foment per a conéixer com optar a les subvencions de l'1’5% cultural que es deriven de les obres que es realitzen des d'este ministeri. Des del consistori es pretén presentar un projecte per a optar a esta subvenció i així rehabilitar el Grau Vell.

Com explicava l'alcalde, es tracta d'una partida “que a Sagunt, a pesar de la seua importància patrimonial, no s'ha aprofitat pràcticament mai. Aleshores nosaltres ja plantejàrem a través de l'Autoritat Portuària, a Ports de l'Estat, la possibilitat d'acollir-nos a este tipus de subvenció per a rehabilitar el Grau Vell”. A més, Fernández afegia que “en esta reunió hem pogut aclarir quines són les condicions per a ser creditors d'esta subvenció i se'ns va informar del necessari per a definir exactament el projecte i, definitivament, de tot el que és el Grau Vell en el seu conjunt, i a més tenint en compte que després de la gestió que hem fet amb Costes ja tenim la concessió tant dels vials com de la torre i el magatzem, ens centrarem en la rehabilitació exterior d’estos dos últims elements”. L'alcalde explicava que es tracta d'un projecte valorat aproximadament en un milió d'euros​.

Per la seua banda, l'edil de Patrimoni, Pablo Abelleira, destacava que “està en les nostres mans aconseguir estes subvencions culturals del ministeri perquè des de l'any passat estes subvencions són de concurrència competitiva, per la qual cosa depén de l'Ajuntament presentar els millors projectes per a així rebre estes ajudes que són tan necessàries per al patrimoni de la nostra ciutat”.

Dins d'eixa subvenció de l'1’5% que el Ministeri de Foment dóna per a l'execució d’este tipus de projectes culturals, l'import màxim que aporta a estos projectes és del 75% del seu cost total. Per tant “nosaltres hauríem d'aportar un mínim del 25%, encara que també podem aportar més i buscar altres administracions o entitats que també ho subvencionen, perquè amb major finançament per part del municipi, major puntuació i més possibilitats d'aconseguir la subvenció del ministeri”, explicava Fernández, qui també afirmava que “segurament optarem per esta possibilitat, a més de tractar que alguna una altra entitat col·labore”.

L'expedient del projecte estarà complet al llarg del mes de juny i, a més, l'alcalde afirmava que “esta reunió ha servit perquè ens plantegem la possibilitat de demanar tots els anys este tipus de subvenció cultural de l'1’5% de les obres que fa el Ministeri de Foment per a la nostra ciutat en altres projectes”.