L’Ajuntament de Sagunt reclama l’ampliació dels horaris d’obertura del Castell i el Teatre Romà durant els dies festius

Ambdós mostres del patrimoni històric del municipi depenen de la gestió de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament de Sagunt ha demanat a la Generalitat Valenciana l’ampliació dels horaris de visita del Castell i el Teatre Romà durant els dies festius. Els monuments, gestionats per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, només obrin els diumenges i festius en horari de matí, una circumstància «insòlita» que ja ha provocat molèsties en altres ocasions.

Les regidores de Patrimoni Cultural, Patricia Sánchez, i Turisme, Natalia Antonino han mostrat hui la seua «preocupació» davant el fet que la Generalitat Valenciana «no tinga en compte les demandes de la ciutat». «Fa només uns mesos, durant el pont del 9 d’octubre, moltes i molts visitants van acudir al nostre municipi buscant conéixer les joies del nostre patrimoni històric i es van trobar les portes tancades per ser dilluns», ha recordat Sánchez, qui ha assegurat que «l’Ajuntament ja ha traslladat en nombroses ocasions que esta situació és il·lògica».

Davant la proximitat del pont de Setmana Santa i Pasqua, el consistori s’ha interessat, de nou, per conéixer les intencions de la Generalitat. «Ens han traslladat que divendres 29, diumenge 31 i dilluns 1 el Teatre i el Castell estaran tancats de vesprada», ha explicat Sánchez. «No té sentit que les portes del Teatre Romà i el Castell romanguen tancades en moments en què, justament, la gent té la possibilitat d’acudir a visitar-los», ha expressat la regidora de Patrimoni Cultural.

En la mateixa línia, la regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha reclamat  «un horari coherent amb el volum de turistes que rep el municipi en estes dates». «No és possible que en els moments amb major afluència de visitants, l’horari siga només de 10 a 14 hores. En altres ocasions, la Generalitat ho ha tingut en compte i l'obertura s’ha allargat fins a les 18 hores», ha valorat Antonino.

«El nostre posicionament com a consistori està clar», ha asseverat Sánchez, qui ha expressat que és fonamental, d’una banda, «protegir, conservar i posar en valor el nostre patrimoni». D’altra banda, segons la regidora, és necessari «impulsar un model de turisme desestacionalitzat, sostenible i respectuós amb l’entorn». «Tot açò no és possible si es posen obstacles als visitants perquè coneguen l’important llegat històric de la ciutat de Sagunt», ha conclòs.