L'Ajuntament de Sagunt rep als estudiants del programa europeu Erasmus Plus

Els joves de cinc països d'Europa passaran una setmana a Sagunt gràcies al programa de la Unió Europea
Imagen 1Imagen 2
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el delegat d'Educació, Josep Manuel Tarazona, han rebut els estudiants d'instituts europeus del programa Erasmus Plus que van a poder estudiar en l'IES Maria Moliner i gaudir durant una setmana de la localitat de Sagunt.
 
Els alumnes, procedents d'instituts de Polònia, Grècia, Itàlia, Letònia i Turquia, pertanyen al programa d'intercanvi de la Unió Europea objectiu el qual és millorar el nivell de competències i de capacitat bàsica dels joves així com la de promoure la participació en la vida democràtica d'Europa, reforçar vincles entre l'àmbit de la joventut i el mercat de treball i promoure la ciutadania activa, el diàleg intercultural i la integració social.
 
Tarazona, qui els ha donat la benvinguda en el saló de plens, ha destacat el paper important del programa i que la ciutat de Sagunt estiga integrada en un projecte comú europeu “per a tindre una projecció major i una xarxa de coneixements més àmplia, perquè coneguem millor el nostre passat i el nostre present i de cara a fer millor el nostre futur, ja que la cultura i l'educació ens fa ser millors persones”. El regidor d'Educació ha destacat que per a Sagunt “és molt important que els centres educatius facen intercanvis amb altres instituts d'Europa i així fer lligams d'amistat i de coneixement sobre la diversitat cultural i acostar-nos a les persones que viuen en un mateix marc geogràfic i socioeconòmic com és l'europeu”.
 
Per la seua banda, l'alcalde després de donar la benvinguda al municipi els alumnes ha reconegut la importància d'este tipus d'iniciatives ja que “Europa ha de ser una societat unida oberta a tot el món i ha de demostrar que és un espai de convivència compartint els valors bàsic de democràcia, llibertat i tolerància entre pobles”. “El fet que vinguen estudiants al nostre municipi ha de valdre per a entendre que som molt iguals” ha sentenciat Fernández després d'explicar que pròximament Sagunt va a agermanar-se amb la ciutat grega de Zakynthos.