L'Ajuntament de Sagunt rep el guardó “Construïm Junts” atorgat per la Universitat Jaume I

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha sigut l'encarregat d'arreplegar aquest distintiu que la UJI atorga a institucions i empreses col·laboradores cada cinc anys


El regidor d'Educació i de Cultura, José Manuel Tarazona, va acudir a l'acte organitzat per la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) per a arreplegar el guardó “Construïm Junts” que la universitat ha concedit a l'Ajuntament de Sagunt per la seua estreta col•laboració durant molt temps, especialment amb el Gabinet de Comunicació, que rep alumnes de periodisme i comunicació audiovisual per a fer pràctiques des de fa 15 anys.

José Manuel Tarazona, com a regidor d'Educació i de Cultura ha volgut assenyalar que “la seu del Camp de Morvedre de la UJI és un eix clau a Sagunt com a ciutat educadora i referent d'una universitat jove i dinàmica. Gràcies al conveni amb la UJI s'estan desenvolupant moltes accions educatives i culturals aprofitant les sinergies amb les dues administracions, com el programa “connecta amb la ciència”, dirigit a estudiants de secundària; la universitat per a majors de 55 anys, amb prop de 100 alumnes matriculats enguany; o com la difusió de la cultura i educació en la EPA, per exemple amb conferències fetes per professors universitaris o cursos orientats a la ciutadania en general, com el de disseny de cartells que s'acaba de realitzar. Aquestes estructures consoliden a Sagunt com una ciutat educadora i dinàmica”.

El distintiu, que s'ha lliurat a un total de 67 empreses i institucions, és un “agraïment pel suport, per compartir il·lusions i somnis i per treballar conjuntament amb la universitat per a construir un futur millor”, en paraules del rector Vicent Climent. Aquest reconeixement per part de la UJI als seus col·laboradors es lliura cada 5 anys, però en aquesta ocasió té un valor especial ja que 2016 és l'any del 25 aniversari de la universitat pública de Castelló.

D'aquesta manera, el guardó atorgat per l’UJI simbolitza la comunicació interactiva entre Universitat-Empresa-Societat i com aqueixa interrelació ha de desenvolupar-se de manera vitalista, de manera que el seu avanç conjunt permeta un futur millor per a la ciutadania.