L'Ajuntament de Sagunt reprovarà el delegat del Govern per les denúncies als ajuntaments que van penjar la bandera republicana el 14 d'Abril

Este acord ha tirat endavant amb els vots d'EUPV, Compromís, ADN-Morvedre i Iniciativa Porteña
Imagen 1

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt, en la sessió ordinària del passat divendres 28 d'abril, va acordar reprovar l'actitud del delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues, per la denúncia que, segons reflecteixen diferents mitjans de comunicació, l'advocacia de l'estat ha interposat a instàncies de la delegació del govern contra els ajuntaments valencians que van penjar la bandera tricolor el passat 14 d'Abril en commemoració del començament de la II República.
 
Segons s'argumenta en la moció, es considera que des del consistori “no s'ha vulnerat cap llei, atés que no s'ha substituït cap de les banderes oficials, tal com marca la legislació sobre el seu ús”.
 
En conseqüència, l'Ajuntament instarà la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Justícia, Rafael Català, a obligar l'advocacia de l'estat a retirar estos recursos, o bé, depenent del moment processal en el qual es trobe la demanda, a renunciar i resistir de les seues pretensions.
 
Des del consistori local, es traslladarà este acord als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, al Govern Central i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
 
Esta moció, presentada per la membre d'EUPV Roser Maestro, va tirar endavant amb els vots de la seua formació, de Compromís, ADN-Morvedre i Iniciativa Porteña. El Partit Popular i Ciudadanos van votar en contra, mentre que el PSOE es va abstindre.