L'Ajuntament de Sagunt torna a posar en marxa l'Escola Municipal de Teatre, que aquest curs celebra el seu X aniversari, baix el lema “10 anys fent teatre!”. La matrícula ja està oberta en les tres modalitats: Jugant al teatre, del 26 al 30 de setembre; Teatre Jove, fins al 30 de setembre; i Formació Actoral, del 15 al 23 de setembre. No obstant això, mentre hi haja places disponibles es mantindrà la matrícula oberta.
Els afeccionats a la interpretació podran seguir aprenent i gaudint d'aquests nous cursos. Aquest programa, des de la seua creació, ha tingut una àmplia participació que va en augment, amb una mitjana de 400 alumnes matriculats cada any, i un gran acolliment entre la població. Concretament, l'empresa encarregada de prestar aquest servei és Anemanant, que prorroga l'adjudicació del contracte del passat any.
Segons han destacat els regidors de Cultura, José Manuel Tarazona, i l'edil de Joventut, Guillermo Sampedro: “Al llarg d'aquests deu anys han passat per l'Escola Municipal de Teatre quasi 4.000 persones, xiquets i xiquetes, joves i persones adultes, la qual cosa demostra que és una iniciativa que ha anat creixent i que destaca pel foment de les arts escèniques, la implicació de les persones i de les famílies, sobretot, pel que fa al programa destinat a xiquets i xiquetes. A més, el teatre fomenta capacitats bàsiques com el desenvolupament personal, la crítica i l'expressió corporal”.
“Jugant al teatre” és un curs per a alumnes d'infantil i primària, que s'ofereix com a activitat complementària a tots els centres de la ciutat en el qual es treballa sobretot la comunicació i el moviment del cos. Aquest curs està administrat pel departament d'Educació.
D'altra banda, “Teatre Jove” està dirigit a joves d'entre 14 i 18 anys. Aquest curs, dut a terme pel departament de Joventut, incideix sobretot en el treball corporal.
Finalment, “Formació actoral” és un curs destinat a persones de més de 18 anys, dirigit pel departament de Cultura, més concretament per les Escoles de Proximitat (UP), que aprofundeix en els coneixements donats en els cursos anteriors i en la posada en escena. Sobretot, està dirigit a persones que cerquen un espai per a desenvolupar i millorar la seua expressivitat.
Els programes de formació descrits han de respondre a uns objectius comuns, entre els quals es troben: contribuir al desenvolupament integral de les persones; afavorir la transmissió de valors socials indispensables per a la convivència, l'escola activa, el diàleg constructiu i el respecte; ocupar i valorar el temps lliure de manera qualitativa i enriquidora; iniciar a l'alumnat en formes de representació; utilitzar el joc com a element dinamitzador i motivador; fomentar la creativitat de la població en matèria d'arts escèniques; formar a l'alumnat com a espectador de propostes dramàtiques en particular i artístiques i culturals en general; i finalment, integrar el contingut creatiu dels cursos dins del context artístic-cultural del municipi.
A més, els tres grans grups realitzaran al final de curs una posada en escena dins del seu grau d'aprenentatge.