L'Ajuntament i Agró presenten el programa d'activitats ‘Descobreix el teu Patrimoni Natural’

El programa inclou visites guiades gratuïtes a la muntanya de Romeu, la Finca de Penya, el riu Palància i la Marjal dels Moros


L'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista – Agró han presentat el programa d'activitats ‘Descobreix el teu Patrimoni Natural’. Es tracta de quatre visites guiades gratuïtes a través de diferents paratges del patrimoni natural del municipi.

La regidora de Medi Ambient, Teresa García, ha explicat que esta iniciativa s'emmarca en la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat. “El procés de candidatura és llarg i abasta tot allò relacionat amb la vertebració de la ciutat. Un dels objectius és que la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat estiga acompanyada d'una estratègia de ciutat que acabe vertebrant el teixit associatiu i posant en valor no només allò històric i romà, que és l'objectiu de la candidatura, sinó també tot el patrimoni que està lligat a eixe escenari de la història que és el castell”.
 


La representant d’Agró, Sara Aunés, ha destacat que les visites programades “són en diumenge, en un horari en el qual poden vindre tots els públics i d'una durada mitjana d'entre tres i quatre hores. No són visites difícils, estan fetes perquè puguen vindre famílies i gent de tot tipus”.

El diumenge 7 de maig s'organitzarà una visita a la muntanya de Romeu, un exemple de muntanya litoral mediterrània, plena de pins, llentiscles, romanís i espígols. El diumenge 14 de maig es farà un recorregut pel riu Palància, on s'observarà la vegetació de la ribera i la relació de l'aigua del riu amb l'agricultura. En este cas les places seran limitades perquè la tornada es realitzarà amb autobús, per la qual cosa és necessari reservar plaça telefonant a Touristinfo, en el 96 265 58 59 i el 96 269 04 02.

El diumenge 21 de maig tindrà lloc un recorregut per la Finca de Penya des de les dunes fins a la marjal, passant per la zona del saladar. Finalment, el diumenge 28 de maig es farà un recorregut per la Marjal dels Moros, on els assistents podran gaudir dels saladars millor conservats de la comarca junt amb llacunes plenes de vida.

Per a consultar qualsevol dubte podeu enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com.