L'Ajuntament inicia una campanya d'alerta contra els enverinaments a animals

Diversos cartells advertiran en llocs públics de les conseqüències penals d'enverinar animals

L'Ajuntament de Sagunt ha iniciat una campanya d'alerta sobre enverinaments a animals. Diferents cartells situats en zones públiques freqüentades per mascotes adverteixen de les conseqüències penals d’este delicte i demanen a la ciutadania avisar a la Policia Local (092) o a la Guàrdia Civil (062) en cas de veure algun sospitós/a d’estar enverinant algun animal.
 
La regidora de Sanitat i presidenta del Consell de Benestar Animal, María Giménez, informa que “s'han posat en coneixement de Policia Local i del Departament de Sanitat els continuats casos d'enverinaments en zones del municipi del nucli del Port: els PipiCans, el Triangle Umbral, Jardins del Centre Cívic (Antic Sanatori), barri Wichita, carrer Churruca i 3 d'Abril, i a Sagunt: PipiCans, zona Nord-Palància...”.
 
“Esta campanya de cartells servirà a més per a advertir i conscienciar la ciutadania d'estos actes vandàlics i cruels, que esperem no queden impunes", afegix la regidora.
 
La campanya incideix a donar a conéixer que el fet d'enverinar un animal constitueix un delicte tipificat en l'article 337 del codi penal, sancionat amb penes de fins a un any de presó. A més, la Llei 4/1994, de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana, sobre protecció dels animals de companyia ho considera greu i amb sanció des de 30 euros fins a 18.000 euros.
 
Posar verí en la via pública és un delicte i atenta contra la salut pública, ja que entrar en contacte amb el verí pot tindre terribles conseqüències. La campanya sol·licita èticament tolerància pel que fa als animals, tant abandonats com no abandonats.
 
També informa a la ciutadania que, en el cas de veure al enverinador/a, veure algun aliment sospitós d'estar enverinat i/o animal enverinat, propi o abandonat, s’ha de cridar a la Policia Local o la Guàrdia Civil, romandre al seu costat fins que les autoritats arriben a certificar-ho i la denúncia puga ser efectiva, així com fer un informe de l'ocorregut. És important fer necròpsia si l'animal ha mort i/o portar i analitzar les substàncies sospitoses al laboratori.