L'Ajuntament, la Universitat de València i Diputació organitzen la Universitat d’Estiu Sagunt

Els pròxims 20 i 21 de setembre es duran a terme 6 conferències i 2 taules redones gratuïtes sobre la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat en el Mario Monreal

L'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València organitzen la Universitat d’Estiu Sagunt, subvencionada per la Diputació. Este matí s'ha presentat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i del vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla. Es tracta de la primera edició que se celebra en el municipi que consistix a donar suport i aprofundir en la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat.

Els pròxims 20 i 21 de setembre el Centre Cultural Mario Monreal acollirà 6 conferències i 2 taules redones a càrrec de catedràtics i personalitats. Esta primera edició de la Universitat d’Estiu Sagunt és un punt de trobada de docents, professionals, estudiants i ciutadans amb el seu entorn més pròxim. Es tracta d'unes jornades gratuïtes que pretenen consolidar-se en el municipi després del magnífic acolliment en altres localitats.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, assegura que este “és un anunci important, la celebració per primera vegada en la nostra ciutat de la Universitat d’Estiu. L'assistència és lliure i la certificació és gratuïta perquè tots els estudiants, professors que ens estiguen seguint o totes aquelles persones que vulguen tindre un reconeixement puguen tindre’l. Està perfectament organitzat i el dia 20 també poden inscriure's, ja tenim més de 70 persones i esperem que l'assistència siga massiva perquè és important per a la coordinació amb la Universitat de València que es dedica a un projecte tan important com és el de Patrimoni de la Humanitat per a Sagunt”. 

El vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla, assenyala que la realització d'estes jornades “és conseqüència d'una estreta col·laboració, fins i tot de confiança, entre el Govern Municipal i la Universitat de València, i que ve com a conseqüència de la iniciativa de l'Ajuntament de Sagunt d'elaborar un estudi tècnic amb un objectiu final, que és que Sagunt tinga el reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat. Volem visualitzar la importància que té el patrimoni cultural de Sagunt i de la seua comarca en eixe concepte de Patrimoni de la Humanitat, i de fet la programació està estretament relacionada amb eixe concepte i amb eixe procés que ha iniciat i lidera l'Ajuntament de Sagunt”.



L'alcalde insistix en el “contacte que s'ha establit des del principi amb totes les institucions i amb les cinc universitats públiques valencianes, que de fet estan dins del Consell del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt i d'una manera molt directa la Universitat de València per la seua especialització i l'assistència tècnica per a elaborar el complex expedient de la candidatura”.

Fernández destaca “el compromís per part de la universitat i per part de la Diputació, així com la continuïtat d'aquesta Universitat d’Estiu. Estem davant un projecte que ens està ajudant a tirar avant aquesta ciutat, a cohesionar-la, al fet que aquest grandíssim patrimoni que tenim tinga una consideració i també perquè s'entenga la repercussió econòmica que té la posada en valor del patrimoni com es veurà en una de les conferències. Totes les institucions estan amb nosaltres i necessitem eixa col·laboració per a aquest llarg procés”.

El dimecres 20 de setembre, a les 18.00 hores, donarà començament la inauguració de la jornada amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el diputat de l'àrea d'Hisenda, Toni Gaspar, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla. A continuació, les conferències ‘El valor patrimonial de Sagunt’, a càrrec de Carmen Aranegui, ‘Claus del Pla Director de Sagunt, Patrimoni de la Humanitat’, a càrrec d'Ester Alba, i ‘Avaluació econòmica dels efectes de Sagunt, Patrimoni de la Humanitat’, amb Pau Rausell. Finalment, una taula redona moderada pel director del Màster en Patrimoni Cultural de la UV, José Luis Jiménez.

La jornada del dijous 21 de setembre començarà a les 18.00 hores amb les conferències del secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, la conferència del president de la Xarxa Internacional del Programa de la UNESCO ‘Rutes de la seda’, José María Chiquillo, i la conferència a càrrec de la diputada en les Corts Valencianes i responsable del programa d'Universitats Estacionals de la UV, Mercedes Berenguer. A continuació, una taula redona moderada per Jorge Hermosilla i la clausura de les jornades.

La inscripció a les activitats és gratuïta i es pot fer a través d'este enllaç: http://projeccio.uv.es​