L'Ajuntament mantindrà congelades les autoliquidacions de plusvàlua en la venda de vivendes en les quals no s'obtinga benefici

La decisió ha sigut presa després de conéixer-se la sentència del Tribunal Suprem sobre l'impost que grava l'increment del valor dels immobles en la seua venda
Imagen 1
A partir del pròxim dilluns, l'Ajuntament de Sagunt mantindrà congelades les autoliquidacions de plusvàlua en la venda de vivendes en les quals no s'obtinga un benefici. El regidor d'Hisenda, Pepe Gil, ha explicat que "en les autoliquidacions que s'efectuen, encara que siguen assistides per part dels tècnics municipals, si inclouen l'escriptura de compravenda anterior i l'actual, el tècnic valorarà si hi ha hagut o no un increment. I de moment es farà l'autoliquidació, però es deixarà en un estat com de paralització fins que es regule per part de l'Estat com s'ha de tractar este tribut”.

 
Així mateix, afegeix que “a tots aquells que hagen fet una reclamació i que els hàgem autoliquidat, quan vinga la nova llei i en funció d'allò que diga, se'ls tornaran els diners o hauran de fer algun tipus de reclamació, però en tot cas hi haurà que esperar que isca una nova llei que presumim que serà relativament prompte perquè hi ha que donar resposta a este problema que s’ha generat”.

 
La plusvàlua és un impost que grava l'increment del valor d'un ben quan es ven respecte a quan ha sigut comprat. En este sentit, quan es venen béns com vivendes, els ajuntaments fan una autoliquidació per recaptar una quantitat de diners respecte a eixe increment.

 
Recentment s'han dictat sentències que venen regulades i avalades pel Tribunal Superior d'algunes diputacions forals i en particular hi ha hagut una sentència del Tribunal Constitucional que, encara que no està publicada en el BOE, ja s'ha filtrat, i considera que el gravamen a la plusvàlua en la compravenda d'immobles “ha d'estar referenciat amb l'increment que hi ha hagut respecte de la compra i no com estava fent-se ara que no era exactament en base al preu de la venda i de la compra”, ha explicat el regidor.