L'ajuntament organitza les tradicionals cucanyes de demà

No es llançaran ànecs vius, però sí que se celebraran la popular travessia nadant, l'agafada de banderes en el pal greixat i el llançament de pilotesL'Ajuntament de Sagunt organitzarà demà les tradicionals cucanyes en el port marítim davant la negativa de la Federació de Penyes del Port de Sagunt a organitzar-les per no llançar ànecs vius. Els regidors de l'equip de govern s'encarregaran de llançar les pilotes de plàstic, que com en anys anteriors es podran canviar per premis.

 
L'equip de govern ha decidit no autoritzar la solta d'ànecs vius perquè els informes jurídics municipals indicaven que es podia cometre un delicte de prevaricació després de les sentències judicials existents.

L'ajuntament ha posat a disposició dels assistents un servei gratuït d'autobús d'anada i tornada, que des de les 8 hores traslladarà a tot aquell que vulga presenciar les cucanyes, des de l'entrada nord del moll fins a la dàrsena pesquera. Com a novetat, els més xicotets podran gaudir de dues atraccions inflables i música en directe a càrrec d'un dj.

Les activitats començaran a les 10 hores amb la travessia nadant. Està organitzada per la delegació d'Esports, en col·laboració amb el Club Natación Camp de Morvedre, que lliurarà 28 trofeus als primers classificats de cada categoria i una samarreta a tots els participants. De moment hi ha 350 inscrits i demà, fins a minuts abans, es podran inscriure 50 més, fins a un total de 400 participants. Obtindran una copa els tres primers de cada categoria, així com els participants més joves i més veterans.

A continuació, tindrà lloc l'agafada de banderes en el pal greixat, seguida del llançament de pilotes de plàstic amb premi.