L'Ajuntament presenta l’Escola d’Estiu, el Campus Dofí i Diver Estiu

L’Escola d’Estiu oferix 500 places, el Campus Dofí 330 i Diver Estiu, 15. El període d'inscripció serà del dilluns, 23 de maig, a les 17 hores fins al 12 de juny

Este matí ha tingut lloc la presentació dels programes d'estiu Escola d’Estiu Morvedre a la Mar, de la regidoria de Joventut i Infància; el Campus Dofí, de la regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports i Diver Estiu, de Servicis Socials. Els tres es tracten de programes d'activitats lúdiques perquè els xiquets i les xiquetes del municipi puguen gaudir de l'estiu i, a més, garantir la conciliació laboral i familiar dels pares i mares.

La inscripció per als tres programes comença el dilluns, 13 de maig, a partir de les 17 hores i estarà oberta fins al 12 de juny. Enguany la inscripció s'haurà de realitzar de manera telemàtica a través del següent enllaç: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/  Per a l’Escola d’Estiu s'oferixen 500 places; per al Campus Dofí, 330 i per a Diverestiu, 15. Els tres programes tindran una duració del dijous, 23 de juny al divendres, 29 de juliol.

 

Campament Urbà Corresponsables’ 22

La regidoria de Joventut i Infància presenta el Campament Urbà Corresponsables’ 22. Este projecte comptarà amb un total de cinc seus dividides als dos nuclis del municipi i començarà el 23 de juny. El projecte compta amb un equip de 56 monitors, 4 responsables, la coordinadora de l’Escola i tot l'equip tècnic del departament.

L'Ajuntament de Sagunt, a través de les regidories d'Igualtat, Joventut i Infància, i Serveis Socials realitzaran un projecte experimental pel qual s'ha rebut finançament del Ministeri d'Assumptes Socials i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Este projecte té com a objectiu la conciliació familiar dirigit a xiquetes, xiquets i joves menors de 14 anys, que puguen prestar-se en dependències públiques convenientment habilitades a este efecte, complint amb les garanties sanitàries. Per això s'ha tingut en compte l'atenció a la diversitat, buscant la inclusió de col·lectius en risc d'exclusió, així com la població en general. Cal remarcar que esta és una activitat d'oci dirigida a població empadronada a Sagunt.

Este Campament Urbà Corresponsables 22’ està dirigit a la població més menuda del municipi, nascuda entre 2010 i 2018, i començarà el 23 de juny fins al 29 de juliol. El projecte enguany compta amb un total de cinc seus, dos al nucli de Sagunt (CEIP Ausiàs March i Cronista Chabret) i tres al nucli del Port (CEIP Cervantes, Begoña i Vilamar). L’horari d’entrada a estos col·legis serà a les 9 del matí amb opció d’entrar a les 8 hores al campament matiner, mentre que l’eixida serà a les 13.30 amb opció d’eixir a les 15.30 en cas de quedar-se al menjador.

Amb motiu de l’ajuda econòmica rebuda per a donar suport a la realització de projectes de cures professionals per a famílies amb fills i filles menors de 14 anys, inclòs en el Pla Corresponsables de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, la matrícula del campament serà gratuïta. Tot i això, el preu del menjador no està inclòs en esta ajuda i tota persona que vulga gaudir del servei durant tot el mes haurà de pagar 100 euros. Els col·legis que oferixen el servei de menjador són el CEIP Ausias March al nucli de Sagunt i els CEIP Vilamar i CEIP Begoña, al nucli del Port de Sagunt.

Com és un servici gratuït, el regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha demanat responsabilitat i compromís: «Tenint en compte que és un servici gratuït enguany, exigirem un major compromís per part de les famílies, és a dir, no pot ser que com serà gratuït, es matriculen, s'apunten, i després al tercer dia deixen d'assistir, perquè li estàs llevant la plaça a una altra persona que sí que puga assistir. Amb la qual cosa les famílies estaran obligades a signar un compromís d'assistència del menor per a evitar l'absentisme que perjudicaria altres famílies que es quedarien sense plaça. És possible que l'ús inadequat comporte la pèrdua de la plaça. Farem reunions amb totes les famílies, com fem els últims anys, es tracta de donar un servici quasi personalitzat».

«Enguany continuem amb el repte de fer una escola més inclusiva, amb tota l'atenció i seguiment personalitzat a menors i també a les seues famílies. Per això, mantenim l'assessorament tècnic amb l'entitat AVAPACE, referent a la Comunitat Valenciana en l'atenció a la diversitat», ha afegit Sampedro.

Este campament compta amb l’assessorament tècnic d’AVAPACE, entitat experta en atenció a la diversitat, perquè tos aquells menors amb Necessitats Educatives Especials (NEE) tinguen el millor pla individualitzat i la millor adaptació i integració. Qualsevol família amb menors amb NEE (Necessitats Educatives Especials) pot telefonar al 697 602 243 per tal que se’ls puga oferir una atenció personalitzada. De la mateixa manera, si alguna família amb un o una menor amb NEE s’ha quedat sense plaça se’ls atendrà al telèfon 697 602 243. A més, a través del projecte ERASMUS+ s’inclou LET’S CHAT, una activitat en anglés que es realitzarà en cada seu i per setmanes.

El període d’inscripcions s’obrirà el 23 de maig a les 17 hores fins al 5 de juny, i es realitzarà de manera telemàtica a través de la plataforma d’inscripció online https://aytosagunto.apuntate.online/pio/.

La matrícula s’entendrà confirmada el dia de la reunió amb la signatura del compromís d’assistència l’activitat. Cal remarcar que la concessió de l'ajuda de conciliació familiar implica per part de les famílies un compromís en l'assistència, i que des de l'organització es realitzarà un seguiment de l'absentisme.

Estes reunions amb les famílies tindran lloc a Sagunt al Consell Agrari (plaça de la Trinitat, 2) el dimecres 8 de juny a les 18 hores per als pares de les xiquetes i xiquets que acudisquen al CEIP Ausiàs March i el dijous 9 de juny a les 18 hores per als pares dels menuts que acudisquen al CEIP Cronista Chabret. Al Port de Sagunt la reunió tindrà lloc al Casal Jove Port (C/Vent de Marinada s/n) el dilluns 13 de juny a les 18 hores per als pares dels menuts que acudisquen al CEIP Vilamar, el dimarts 14 de juny a les 18 hores per al CEIP Begoña i el dimecres 15 de juny a les 18 hores per al CEIP Cervantes.

El Campament Urbà Corresponsables’ 22 és un projecte experimental en el nostre municipi on, per primera vegada es posa al capdavant i com a objectiu primordial, la conciliació familiar. Així doncs, amb este campament també es pretén que la gent menuda de la nostra ciutat puga realitzar activitats lúdiques i educatives en les seues vacacions estiuenques. El campament té com a fil conductor el canvi climàtic, per tal de sensibilitzar i educar mediambientalment als més menuts.

Per a obtindre més informació es pot contactar amb Casal Jove Sagunt 96 265 58 80 (Carrer Josep Romeu, 8) o amb el Casal Jove Port (Carrer Vent de Marinada) al telèfon 96 268 34 39, o al correu joventut@aytosagunto.es o xarxes socials @casaljove_ i pàgina web www.saguntjove.es.

 

Campus Dofí compta amb 330 places

Pel que fa al Campus Dofí, de la regidoria d'Activitat Física, Salut i Esports, es tracta de la XX edició i es desenvoluparà en el Poliesportiu Municipal Internuclis. El campament estarà distribuït en dos etapes: la primera, del 23 de juny al 12 de juliol i la segona etapa, del 13 al 29 de juliol en horari de 9 a 13.30 hores sense servici de menjador i fins a les 15.30h amb menjador.

També està dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys. S'ha posat en marxa, igualment, el Campus Matiner, en horari de 8 a 9 hores, per al qual no es necessita realitzar cap inscripció prèvia. Cal destacar que es realitzarà una visita al Complex Aquàtic Mon Mar, a Moncofa i una altra excursió a Piragüisme i Surf en el Punt Nàutic de la platja de Port de Sagunt. Es comptarà amb 40 persones monitores per a tot l'estiu.

En eixe sentit, el regidor delegat d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha explicat que esta oferta tan completa del Campus Dofí és «una manera de garantir una vegada més la conciliació laboral i familiar per a aquells pares i mares que ho necessiten, per a això oferim el Campus Matiner i el servici de menjador, la qual cosa suposa una ampliació d'atenció als xiquets i xiquetes».

L'oferta és limitada, són 330 places distribuïdes en 24 grups. 10 grups de 3 a 5 anys i 10 places per grup; 10 grups de 6 a 8 anys i 15 places per grup; 4 grups de 9 a 12 anys i 20 places per grup i la taxa del qual serà de 66 euros sense servici de menjador i 133 euros amb menjador.

Els tallers Diver Estiu per a persones amb necessitats educatives especials

Per part seua, el delegat de Servicis Socials, Alejandro Sotoca, ha explicat les característiques de l'oferta de tallers (Diver Estiu) que organitza des de fa anys el seu departament. Així mateix, ha explicat que el projecte es compta amb un/a infermer, un auxiliar d'infermeria i un educador social, a més dels propis monitors.

La regidoria de Servicis Socials presenta Diverestiu 2022, un programa d'oci i temps lliure dirigit a persones empadronades en el municipi fins als 12 anys, que estiguen escolaritzats en els centres d'Educació Especial, o majors de 12 i fins als 30 anys, que no estiguen escolaritzats, però tinguen necessitats educatives especials. L'horari serà de 9.30 a 13.30 hores en el CEIP Nostra Senyora de Begoña (Port de Sagunt). Les activitats consistiran en espais creatius, psicomotricitat fina i grossa, jocs d'expressió corporal i musicoteràpia, entre moltes altres. Per a més informació, pot posar-se en contacte a través del següent correu electrònic: servicios.sociales@aytosagunto.es