L’Ajuntament programa la 14a Setmana Cultural de les Persones Majors “Els majors també compten”

La programació compta amb gran varietat d’activitats que tindran lloc des del 8 fins al 12 de maig


La delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt ha programat la 14a edició de la Setmana Cultural de les Persones Majors “Els majors també compten”, que tindrà lloc del 8 al 12 de maig. Cal destacar que les activitats programades són una iniciativa del Consell Municipal de les Persones Majors de Sagunt, organitzades en consens amb associacions i entitats del municipi amb l'objectiu de millorar la qualitat de la setmana cultural.
 
La setmana cultural donarà començament el dilluns 8 de maig, a les 18 hores, amb la inauguració, a càrrec de la delegada del Major, Natalia Antonino, en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. A continuació, tindrà lloc el IXé Certamen de Rondalles Ciutat de Sagunt, en el qual actuaran la Rondalla del Barri de Sant Marcelí de València i les rondalles dels CEAM de Sagunt i del Port de Sagunt. L'entrada és lliure fins a completar aforament.

El dimarts 9 de maig, a partir de les 12 hores, el Saló d'Actes del Centre Cívic Antic Sanatori acull la xarrada “Viviendo en entornos insanos: el amianto”, que serà impartida per un representant de CCOO. Per a esta activitat, l'entrada és lliure fins a completar aforament. A la vesprada, a les 18 hores, el Grup de Danses Morvedre actuarà en el Centre Cultural Mario Monreal, amb entrada lliure.

Les activitats continuaran el dimecres 10 al llarg de tot el dia. A les 9.30 hores hi haurà una marxa esportiva per a majors, que tindrà com a punt d'eixida la rotonda (monòlit) d'inici de l'avinguda Agermanats de Sagunt. Durant la marxa, els participants recorreran la falda de la muntanyeta Sant Cristòfol i s'esmorzarà en meitat de la ruta. Per a esta activitat és necessari comptar amb invitació. El mateix dia, a partir de les 12.30 hores, s'ha preparat una xarrada-degustació del programa “Menjar a casa” en la cafeteria del Centre Cívic Antic Sanatori. Per a l'activitat, a càrrec de SERUNIÓN, es requereix invitació. A més, a la vesprada tindrà lloc la xarrada-col·loqui “Entendre la transsexualitat”, a càrrec del psicòleg Rafael Serrano. Serà en el Saló d'Actes del Centre Cívic, a partir de les 18 hores. A continuació, es projectarà la pel·lícula “La chica danesa”. L'entrada és lliure.
 
D'altra banda, el dijous 11 de maig, a partir de les 9.30 hores, es realitzarà una visita cultural al Museu Nacional de Ceràmica de València, en el Palau Marqués de Dos aigües. Posteriorment, hi haurà un menjar i ball en els Salons Mar Blau de Canet d'en Berenguer. El preu de la jornada és de 10 euros per persona. Els autobusos eixiran de la parada del Centre d'Especialitats, en el Port de Sagunt, i de la parada de Telefónica, a Sagunt. El retorn està programat sobre les 18 hores.

Finalment, el divendres 12 de maig, el CEAM del Port de Sagunt acollirà la final dels concursos de jocs de taula (les pre-eliminatòries s'han realitzat amb anterioritat per les entitats del Consell Municipal de Persones Majors), a partir de les 9.30 hores. A esta mateixa hora hi haurà un concurs de petanca en el Centre Cívic, per al qual és necessari realitzar la inscripció en la Penya Petanca Sanatori, qui col·labora en el certamen. A més, a les 11 hores, s'ha organitzat un taller de risoteràpia a càrrec de l'educadora social Laura Giraldo. L'activitat serà en el Centre Social “Los Claveles” del Port de Sagunt. Finalment, a les 20.30 hores, en la Glorieta de Sagunt, tindrà lloc el tradicional sopar d’entrepà, el lliurament de premis dels concursos, l'homenatge als majors i el ball amb orquestra.

Les línies regulars d'autobús d’AVSA entre els dos nuclis seran gratuïtes per als majors que assistisquen a les diferents activitats programades per a la Setmana del Major, per al qual hauran d'arreplegar un tiquet en el Centre Social de Camí Real, a Sagunt, o en el Centre Cívic Antic Sanatori, en el Port de Sagunt. Allí també podran arreplegar les invitacions per a les activitats que ho requerisquen. Tot açò del 2 al 5 de maig, en horari de 9 a 14 hores.

Per a més informació els interessats poden telefonar al departament de Serveis Socials (96 265 58 58) (Amparo) o acudir a les seus de les entitats del Consell Municipal de Persones Majors (la UDP de Sagunt, del Port de Sagunt i Baladre; el CEAM de Sagunt i del Port de Sagunt; ASVAT; UGT; CC.OO.; Club de la Vida; Murbiter; Peña Petanca Sanatorio i Asociación de Baile del Mayor de Sagunto).