L'alcalde de Sagunt es reuneix amb la catedràtica d'Arqueologia Carmen Aranegui

La finalitat ha sigut tractar diversos temes relacionats amb el patrimoni històric de la ciutat

 
L’alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i la catedràtica emèrita d’Arqueologia de la Universitat de València, Carmen Aranegui, s’han reunit este matí per tal de tractar diversos temes relacionats amb el patrimoni històric de la ciutat. Carmen Aranegui és una prestigiosa historiadora i arqueòloga que ha estudiat en profunditat els jaciments històrics de Sagunt. Les seues excavacions dels anys setanta del segle passat al Grau Vell van servir per posar en valor la ciutat ibèrica Arse/Saguntum i la seua connexió marítima i comercial amb altres enclavaments del Mediterrani. A més, també ha estudiat el castell i les seues restes d’època ibèrica i d’època romana republicana i imperial. Investigacions recollides en el llibre “Sagunto: Oppidum, emporio y municipio romano”.
 
Per a l’alcalde de Sagunt: “Es tracta d’una investigadora molt important per a nosaltres perquè gràcies als seus treballs arqueològics el patrimoni històric de Sagunt d’època ibèrica i romana s’ha posat en valor. Cal destacar sobretot les seues excavacions al Grau Vell perquè van contribuir decisivament a situar el port de la ciutat ibèrica com un enclavament fonamental per al comerç marítim del Mediterrani”.
 
En este sentit, Francesc Fernández ha manifestat a Carmen Aranegui que és voluntat de l’Ajuntament posar en valor les restes històriques del Grau Vell perquè puguen ser visitades i s’integren dins del patrimoni de la ciutat.  A més, l’alcalde ha denunciat una vegada més l’estat d’abandonament del castell i la situació de paralització de les obres del Centre de Recepció de Visitants. “Encara que ni la propietat ni la gestió és nostra –ha manifestat- continuarem lluitant davant la Conselleria de Cultura i el Ministeri perquè complisquen amb les seues responsabilitats”.