L'alcalde de Sagunt i la regidora de Turisme entreguen els distintius SICTED

SICTED es un proyecto de mejora de la calidad de los destinos turísticos con el objetivo último de mejorar la experiencia y satisfacción del turista.

Este matí ha tingut lloc el lliurament de distintius SICTED a Sagunt per part de l'alcalde de la ciutat, Darío Moreno; i la regidora de Turisme, Natalia Antonino. Este distintiu és cada vegada més popular entre la població i entre els clients que busquen servicis de qualitat.

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR), que treballa amb servicis turístics de fins a 37 oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i satisfacció del turista. Cal esmentar també el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L'alcalde de Sagunt ha donat les gràcies «de cor» a SICTED per eixa mirada cap a fora amb la qual buscar possibles sinergies i noves maneres d'anar més enllà: «La xarxa SICTED es convertix en una espècie d'exèrcit que intenta lluitar per traure el millor de nosaltres mateixos com a municipi». Finalment, Darío Moreno també ha destacat que sempre que parlen de la xarxa SICTED parlen de «qualitat» i ha explicat: «Volem ser un producte turístic que ens ajude a millorar la ciutat i la qualitat de vida que hi tenim. I que també atraga visitants per a poder continuar creixent econòmicament i generant llocs de treball».

Sagunt està treballant en SICTED des de 2014 a través de la seua delegació de Turisme i cada vegada són més les empreses que s'hi adherixen. En l'actualitat, el municipi compta amb 70 empreses i servicis distingits. En tractar-se d'un distintiu amb vigència bianual, hui han renovat la seua distinció 31 empreses, mentre que 4 l'han recollit per primera vegada.

Estos 4 nous membres de SICTED Sagunt són: la llicència 28 de Ràdio Taxi, l'Hotel Barú, el restaurant Gastro Cyrus i el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

I les 31 empreses i servicis que hui han renovat la seua distinció, són Restaurante Valentín, The Harbour, Tapería Gernika, Shushi Time, Sopafrita Gastrobar, restaurant Le Fou, Policía Local de Sagunt, Platja d'Almardà, Pizzería Piccoli, Mundotour, Mesón Carretero, Lola Torrente centre de bellesa i spa, Llibreria La Seu - Espai d’Art, La Taverna de la Serp, La Factoría el Viejo Taller, La Costanera Restaurante, Hotel Exe Puerto de Sagunto, Global Vacacional, Explora Sagunto, El Lazo, Chocomel Pastelería Degustación, Centro de Belleza Ana Estada, Celia Peris Visitas Guiadas, Cafelatte, Bodega Micó, B&B Domus Atilia, Artesans Forn La Melica i les llicències 38, 24, 26 i 12 de Ràdio Taxi.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino ha confessat que des de l'Ajuntament «estem contents perquè són 70 empreses les que compten amb este distintiu, este any 31 de vosaltres renoveu eixe distintiu i 4 l'adquirixen per primera vegada». La regidora ha ressaltat que cada vegada més «augmenta la demanda per part del turista quan ve al municipi en qüestió d'establiments de qualitat».

En 2023, gràcies al projecte de millora de destinació de SICTED, el municipi va celebrar la seua primera gala del Turisme, on es van atorgar diferents guardons i que va servir de punt de trobada entre tot el sector turístic de la ciutat.

Com a novetat, quant a la concessió del distintiu, cal assenyalar que enguany es va realitzar per part de TurismeCV un lliurament provincial en Fira València, on diverses de les empreses del nostre municipi van poder recollir el seu distintiu de la mà de la consellera Nuria Montes.