L'alcalde de Sagunt presenta el cicle de conferències “Sagunt Patrimoni de la Humanitat, converses a la Via del Pòrtic”

Participaran destacades personalitats i col·lectius locals relacionats amb el patrimoni amb la finalitat d'iniciar el procés perquè Sagunt present una candidatura davant la Unesco per a ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha presentat hui el cicle de conferències “Sagunt Patrimoni de la Humanitat, converses a la Via del Pòrtic” en el museu de la Via del Pòrtic de Sagunt. Es tracta d'una iniciativa en la qual participaran destacades personalitats del món de la literatura, l'arqueologia, la cultura i la universitat, a més de col·lectius locals relacionats amb el patrimoni, amb la finalitat d'iniciar el procés perquè Sagunt present una candidatura davant la Unesco per a ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat.
 
Durant l'acte, Fernández ha estat acompanyat de membres de col·lectius i associacions locals de patrimoni com: el Centro Arqueológico Saguntino, el Col·lectiu pel Patrimoni Històric, el Centre d’Estudis Camp de Morvedre i Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí, entre d’altres.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Es tracta d'un gran projecte que confiem que permeta situar esta ciutat en el lloc que li correspon, per la seua importància històrica i pel seu patrimoni. Hem iniciat el procés perquè Sagunt presente la candidatura davant la Unesco per a ser nomenada patrimoni mundial de la humanitat. És un procés llarg i complex que ha de posar en valor tot el patrimoni històric de la ciutat en relació amb iniciatives culturals, educatives, socials i de voluntariat que puguen dotar la nostra candidatura d'un element singular i específic. Hi ha moltes persones associades a este projecte, col·lectius i associacions que estan destinant grans esforços personals perquè fem del patrimoni l’emblema de la nostra ciutat. La nostra intenció és que siga un procés obert i participatiu que, més enllà del compliment dels criteris que la Unesco establix, ens ajude a projectar una estratègia de futur per a la ciutat. A més volem que siga capaç d'unir a les institucions i a la societat civil, així com que genere un sentiment d'estima i respecte a la ciutat a través del coneixement del seu patrimoni. Així mateix, estem tenint reunions amb empreses, comerços i associacions per a traslladar-los que participen i ja han indicat que veuen el projecte com molt interessant”. 
 
Fernández també ha afegit: “Amb l'aprovació per unanimitat en el Ple de la declaració de Sagunt com a capital valenciana de la romanització ja hem donat un primer pas. Ara és necessari que les Corts Valencianes ens recolzen perquè també és important que este reconeixement siga assumit pel poble valencià. Des d'ací anime a difondre la signatura de recolzament en la pàgina web www.arsesaguntum.com. L'objectiu és que la nostra candidatura siga tan potent que des de les instàncies vegen que darrere d'este projecte hi ha tot un poble”. 
 
L'alcalde de Sagunt ha assenyalat que “amb este cicle de conferències es pretén reflexionar i aportar idees des de la participació que servisquen com a argument per a dotar de major força la nostra iniciativa. Eixa és la finalitat de les conferències, escoltar i tenir en compte totes les opinions”. 
 
D'altra banda, des dels col·lectius i associacions locals han mostrat el seu suport a aquesta iniciativa i han indicat que col·laboraran i s'implicaran en el que consideren “un projecte il·lusionant”. 
 
Les conferències tindran lloc del 2 al 25 de febrer. El dimarts, 2 de febrer, a les 19 hores, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; i el famós escriptor Santiago Posteguillo; seran els protagonistes de la primera conferència. Posteriorment, fins al 25 de febrer, se succeiran altres xarrades sobre diverses temàtiques com: dinamització cultural, romanització, numismàtica, Patrimoni de la Humanitat, patrimoni cultural o urbanisme. 
 
Cal destacar que participaran personalitats de rellevància com: director de Tarraco Viva, Magí Seritjol; l'arqueòloga Carmen Aranegui; el catedràtic de la Universitat de València, Pere Pau Ripollés; el membre del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet; el vicerector de la Universitat de València, Antonio Ariño; l'investigador local Manuel Civera i els col·lectius i associacions locals de patrimoni.
 
En aquesta iniciativa també col·laboren Tarraco Viva, la Universitat de València i el Consell Valencià de Cultura, d’altres.