L'alcalde de Sagunt visita el barri de Bajovías

Quico Fernández va estar acompanyat de membres de l'Equip de Govern, tècnics de la SAG i de la Policia Local per a conéixer de primera mà la situació en la qual es troba el barri


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va visitar ahir junt a membres de l'Equip de Govern, el barri de Bajovías per tal de conéixer en quina situació es troba esta zona de la ciutat. Fernández va estar acompanyat del regidor responsable de l'àrea d'Urbanisme, Pablo Abelleira; la regidora de Serveis Socials, Mónica Caparrós, i el delegat de Manteniment, Pepe Gil, així com de tècnics de la SAG (Societat Anònima de Gestió de Sagunt) i del cap de la Policia Local del municipi.
 
Després de la visita, on va estar reunit amb representants veïnals, Fernández va assegurar que Bajovías “és un barri que presenta una problemàtica molt singular ja que està aïllat i necessita una especial atenció i per això des de l'Equip de Govern demanàrem a principi de la legislatura a la Generalitat que tinguera una atenció especial amb este barri”. Va recordar que hi ha hagut inversions, però no suficients, i és per això que “farem tot el que estiga en les nostres mans per a generar benestar als veïns i les veïnes del barri”.
 
Fernández va posar l'accent en les millores que s'han fet des de la primera visita que van fer al principi d'esta legislatura. “Hem aconseguit avanços en una sèrie de qüestions que ajuden a la millora del barri com la neteja, la jardineria o el mobiliari urbà, però encara queda molt per fer com per exemple adequar els habitatges perquè estiguen en perfecte estat, cosa que depén de la Generalitat, que és qui s'encarrega de protegir i mantenir en bon estat estos habitatges”, va dir.D'altra banda, l'alcalde va assegurar que és un entorn que està canviant ja que es troba molt a prop de la nova zona comercial i envoltat d'àrees que estan dins del projecte com són magatzems que, va assegurar, desapareixeran. “És un lloc que encara està aïllat però que a poc a poc està millorant amb les noves actuacions urbanístiques que s'estan duent a terme”, va assegurar Fernández. Amb estes actuacions, “el que intentarem és que el barri se senta més com una part de la ciutat, ja que quan es va construir, aïllat dels grans nuclis urbans, va ser una decisió errònia”.

En esta visita, Fernández i la resta de regidors van veure com el barri ha millorat i van tindre l'oportunitat de parlar amb representants veïnals els quals els van comunicar que han notat eixes millores. “La nostra prioritat és la gent, per això hem de centrar el nostre esforç en estos barris perquè volem que la idea de justícia i igualtat siga una realitat”, va afirmar l'alcalde. També va insistir en la problemàtica relacionada amb l'absentisme escolar i va demanar col·laboració per part del veïnat.

Fernández va assegurar que la visita va ser “positiva” i va afegir que van prendre nota “d'aquells assumptes en el quals cal incidir per a posar en pràctica plans de millora de tots els serveis municipals”.