L'alcalde dicta el bàndol faller per a informar sobre els principals actes fallers i la normativa d'ús de la pirotècnia

Dit bàndol, que tindrà vigència entre el 8 i el 21 de març, també indica els canvis en la circulació i en el transport urbà
Imagen 1
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha dictat el “bàndol faller” per a donar a conèixer a la població en general i als visitants que s'acosten a la localitat durant les falles, Festa d'Interès Turístic Nacional, els detalls sobre el desenvolupament dels principals actes que se celebraran i les recomanacions sobre l'ús d'artificis de pirotècnia. En aquest bàndol, també s'arrepleguen detalls de tot el que esdevé en els nostres carrers i places durant el període en el qual l'activitat fallera pren el carrer per a plantar els seus monuments, adornar els seus carrers, muntar les seues carpes, escenaris i atraccions.

La regidora delegada de Cultura Popular, Remei Torrent, ha explicat que “hem quadrat el bàndol amb totes les comissions falleres, i a més informem a la ciutadania que es van a resituar els contenidors de les zones on es plante una falla”. D'altra banda, la delegada de Cultura Popular ha fet una crida a tota la ciutadania perquè “convisquen de la millor forma possible amb les festes josefines i les gaudisquen”. A més, Remei Torrent, demana als fallers que “impliquen a tots els ciutadans en les festes, perquè les falles formen part de la suma de cultures de Sagunt que volem potenciar”.

El bàndol ja ha sigut repartit a les 28 comissions falleres del municipi i entrarà en vigor el 8 de març, estenent la seua durada fins al dia 21. Aquest document també arreplega les dates de corts de carrers per als recintes més grans, així com el de la resta de comissions, els desviaments de tràfic, de transport urbà i els horaris permesos per a revetles. Els recintes més grans podran realitzar la seua cort al tràfic des del dimarts dia 8, a partir de les 10 del matí, mentre que la resta de comissions podran dur-ho a terme el dia 12 a la vesprada, a partir de les 18 hores, amb la finalitat d'interferir el menys possible en el tràfic rodat de la ciutat.

Així mateix, el citat bàndol arreplega quins són les vies per les quals discorreran les cercaviles, ofrenes i resta d'actes en els quals les comissions falleres ompliran els nostres carrers amb les milers de persones que conformen les 30 comissions de Federació Junta Fallera de Sagunt. Concretament, el dia 16, a partir de les 16.30 hores, tindrà lloc el lliurament de premis en Camí Reial i posteriorment es realitzarà la visita de cortesia a les falles de Sagunt. D'altra banda, el 17 de març, a partir de les 16.30 hores, començarà la visita de cortesia a les comissions de Port de Sagunt. El divendres 18, a partir de les 18.15 les comissions falleres es concentraran en l'avinguda Doctor Palos de Sagunt per a realitzar la tradicional ofrena que tindrà lloc en l'Ajuntament de Sagunt. Finalment, el dissabte, 19 de març, les falles de Port de Sagunt es concentraran en el Centre Cívic per a realitzar l'ofrena que tindrà lloc en l'Albereda. 

També queda reflectit en el bàndol que el servei d'estacionament regulat de l'ORA, la zona blava, no funcionarà del 8 al 18 de març, tots dos inclusivament.

El transport, tant urbà, com a interurbà a València quedarà desviat del dia 8, a partir de les 10, fins al dia 21 a la vesprada per l'Av. 9 d'Octubre, tal com s'informarà en les parades i autobusos de AVSA, companyia que presta el servei. 

Cal destacar que el “Bàndol Faller” també arreplega les normes bàsiques que han de seguir els professionals en realitzar els trets de pirotècnia de mascletás i castells en les comissions falleres. 

Quant a les discomòbils i revetles en la via pública s'autoritzen del 14 al 18 de març, sempre que es realitzen entre les 23.00 i les 04.00 hores de la matinada. Les carpes de les comissions hauran de tancar-se mitja hora després que concloga la festa. Durant aqueixa mitja hora, no podrà haver-hi ambientació musical ja que es disposa d'aqueix temps per a deixar la carpa en condicions prèvies al seu tancament.