L’alcalde ha valorat l’evolució positiva de l’ocupació en Sagunt en el primer trimestre del 2017

No obstant, considera que les dades són cojunturals i que és necessari treballar amb constància i humilitat per a materialitzar els projectes industrials i d’infraestructures pendents
Imagen 1
L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha valorat les dades d'evolució de la població activa de Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre referents als primers mesos d'enguany, la tendència dels quals és positiva i que ens situen com la comarca en què més ha crescut l'ocupació, al costat de la Vall d'Albaida.

Fernández ha declarat que: “La veritat és que, a pesar de tractar-se de dades conjunturals, hem rebut amb molta satisfacció que el Camp de Morvedre siga la comarca, amb la Vall d’Albaida, on més ha baixat la desocupació laboral de tota la Comunitat Valenciana, segons l’última Enquesta de la Població Activa (EPA) corresponent al primer trimestre del 2017. Això vol dir que hem liderat la creació de treball de les 34 comarques valencianes. Són dades d’un trimestre, de gener a març, i encara que cal ser molt prudents, hem rebut la notícia amb esperança en el futur de la ciutat i la comarca a través de la consolidació dels grans projectes de creació de treball com són Parc Sagunt, els grans centres comercials i tot el procés de reindustrialització”.

L'alcalde ha manifestat la importància de continuar treballant des de l’administració local perquè des de la resta d’administracions i des de la iniciativa privada es vagen desenrotllant tota una sèrie de projectes d’inversió que estan en marxa i que milloraran les condicions de Sagunt i de la comarca per incrementar la seua activitat econòmica.

“Ara bé, encara que els resultats són bons, de moment, hem de continuar treballant perquè són conjunturals i no podem ser triomfalistes, en absolut. Hem de continuar treballant amb constància i humilitat, cada dia, perquè a poc a poc puguen materialitzar-se tots els projectes industrials i d’infraestructures pendents i la tendència vaja consolidant-se. Sempre, evidentment, des de la constatació de les limitacions que té un ajuntament per a influir en la millora econòmica de la comarca. No obstant això, per a nosaltres és essencial contribuir, dins del marc jurídic i administratiu que ens correspon, a la creació de llocs de treball”.

En este sentit, juguen un paper primordial les grans infraestructures que són competència de l’Estat i que són absolutament prioritàries perquè el territori de Sagunt i el Camp de Morvedre almenys estiga en igualtat de condicions per a competir amb altres zones. Segons ha dit l’alcalde: “Per això mateix, és fonamental millorar les infraestructures de transport i connexió ferroviària amb els eixos Cantàbric i Mediterrani. Tenim un port comercial magnífic que pot contribuir notablement a l’expansió econòmica de la comarca. En canvi, la connexió ferroviària amb Terol, Saragossa i Bilbao, és un autèntic desastre que no permet la circulació de mercaderies amb fluïdesa, en molts casos han de passar per Tarragona. És una vergonya. També és fonamental el corredor Mediterrani. Són dos temes essencials per a nosaltres. Estem treballant molt perquè sabem que són imprescindibles per al desenvolupament econòmic”.